AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kisisel tibbi kayitlar kac yil saklanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.592
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kişisel tıbbi kayıtlar kaç yıl saklanır?​

(5) Sağlık gözetiminin yapıldığı bu durumlarda, kişisel tıbbi kayıtlar, maruziyetin son bulmasından sonra en az onbeş yıl süre ile saklanır. 13 üncü maddenin ikinci fıkrasında belirtilen özel durumlarda kişisel tıbbi kayıtlar bilinen son maruziyetten itibaren kırk yıl süre ile saklanır.

Hastane arşiv kayıtları kaç yıl saklanır?​

Özel hastanede tutulan hasta dosyaları, en az yirmi yıl süre ile saklanır. Faaliyeti sona eren özel hastanelerin arşiv belgeleri, bir tutanağa bağlanarak müdürlüğe teslim edilir.” Şeklinde olup 20 yıl saklama yükümlüğü mevcuttur.
Doğum belgesi kaç yıl saklanır?​
24 Doğum defteri 100 yıl Kurumunda saklanır. 25 Ex bebek dosyası 50 yıl Kurumunda saklanır. 26 Ultrason raporları 5 yıl 15 yıl Devlet Arşivlerine gönderilmez.

Resmi evrak kaç yıl saklanır?​

Resmi evrak kaç yıl saklanır?
Türk Ticaret Kanunu’nda defter ve belgelerin saklanma süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir.

Ihale dosyası kaç yıl saklanır?​

Ihale dosyası kaç yıl saklanır?
MADDE 11 – (1) Merkez Arşivine devredilecek malzemenin, merkez teşkilatı birim arşivinde saklama/devir süresi 15 yıldır. (2) Merkez Arşivine devredilecek malzemenin, yurtiçi bürolarının birim arşivlerinde saklama/devir süresi 15 yıldır.

Muayene kayıtları silinir mi?​

Sağlık verileri ne zaman silinir? Merkezi sağlık veri sistemine aktarılan veriler, 10 yıl sonra silinebilir.

Hastane kayıtları ne zaman silinir?​

Merkezi sağlık veri sistemine aktarılan veriler, 10 yıl sonra silinebilir.
Sağlık verileri kaç yıl saklanır?​
VERİ SAKLAMA SÜRESİ Hizmet akdinin sona ermesinden itibaren 10 yıl, hukuki bir süreç işliyorsa süreç sona erene kadar muhafaza edilir. 10 yıl süre ile saklanır. En fazla 3 yıl saklanır. Özel Hastaneler Yönetmeliği gereği en az 20 yıl süre ile saklanır.

Resmi Defterler kaç yıl saklanır?​

Resmi Defterler kaç yıl saklanır?
Türk Ticaret Kanununa göre defterlerin muhafaza süresi 10 yıl iken bu süre Vergi Usul Kanununda 5 yıl olarak öngörülmüştür. Türk Ticaret Kanunu’nun “Saklama Müddeti” başlıklı 68. maddesine göre mükellefler kul- landıkları defter ve belgeleri on yıl geçinceye kadar saklamaya mecburdurlar.

Arşivlik malzeme birim arşivlerinde saklama süresi ne kadardır?​

Arşivlik malzeme birim arşivlerinde saklama süresi ne kadardır?
Kurum elinde bulunan arşivlik malzeme Birim Arşivlerinde 1-5 yıl süreyle, arşiv malzemesi ise Kurum Arşivinde 10-14 yıl süreyle saklanır.

Koordinatörlük evrakları kaç yıl saklanır?​

Yazılı Yoklama Kağıdı : Madde 7-Arşiv Malzemesinin Bakanlık Arşivinde bekletilme ve saklanma süreleri birim arşivlerindeki saklama sürelerine göre 10-14 yıl arasındadır.

Arşivlik belge ne demek?​

Arşiv Belgesi (Archive Records): İdari ve/veya entelektüel kullanımı için saklanıp düzenlenen arşivsel değere sahip belge. Arşiv Fonu (Archive Group): Arşivlerin düzenlenmesinde kaynaklık eden birim veya kuruluşu esas alan temel bölüm.
E nabız verileri ne zaman silinir?​
Dikkat! e-Nabız hesabınızı kapattığınızda geçmişe dönük tüm verileriniz silinecek ve bir daha bu verilere erişilemeyecektir.

Doktor hasta geçmişini görebilir mi?​

Doktor hasta geçmişini görebilir mi?
Hekim hastanın sağlık verilerini e-Devlet doğrulaması yaparak görebilir. Hasta son 24 saat içinde sağlık verilerini görmek isteyen hekime muayene olmuş ise hekim, hastanın sağlık verilerini e-Devlet doğrulaması yaparak görebilir.
 
Kişisel tıbbi kayıtlar, maruziyetin son bulmasından sonra en az onbeş yıl süre ile saklanmaktadır. Ancak 13 üncü maddenin belirttiği özel durumlarda bu süre kırk yıla kadar uzayabilmektedir. Özel hastanelerde tutulan hasta dosyaları ise en az yirmi yıl süre ile saklanmaktadır. Ayrıca, doğum belgesi, doğum defteri 100 yıl, ex bebek dosyası 50 yıl ve ultrason raporları 5 ila 15 yıl arasında saklanmaktadır.

Resmi evraklar genellikle 10 yıl süreyle saklanmaktadır. Türk Ticaret Kanunu'nda defter ve belgelerin saklanma süresi olarak da 10 yıl belirtilmiştir. İhale dosyaları ise merkez arşivine devredilecek malzemenin 15 yıl süreyle saklanması gerekmektedir.

Sağlık verileri genellikle 10 yıl saklanırken, özel hastaneler için ise en az 20 yıl süreyle saklanma zorunluluğu vardır. Merkezi sağlık veri sistemine aktarılan veriler ise 10 yıl sonra silinebilir.

Resmi defterlerin muhafaza süresi Türk Ticaret Kanunu'na göre 10 yıl iken, Vergi Usul Kanunu'nda 5 yıl olarak belirlenmiştir. Arşivlik malzemeler genellikle birim arşivlerinde 1 ila 5 yıl, kurum arşivinde ise 10 ila 14 yıl süreyle saklanmaktadır.

Koordinatörlük evrakları için ise arşiv malzemesinin birim arşivlerindeki saklama süresine göre 10 ila 14 yıl arasında saklanması gerekmektedir.

Son olarak, doktorlar hastaların sağlık bilgilerini e-Devlet doğrulaması yaparak görebilirler. Hasta ise son 24 saat içinde sağlık verilerini görmek isteyen doktora muayene olmuşsa sağlık verilerini e-Devlet doğrulaması yaparak görebilir.
 
Geri
Üst