AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kisisel rehberlik hizmetlerine dair uygulama modelleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kişisel rehberlik hizmetlerine dair uygulama modelleri nelerdir?​

Rehberlik Modelleri
Kişisel rehberlik çalışmaları nelerdir?
Kişisel rehberlik, öğrencinin kendini tanıması, anlaması, güçlü ve zayıf yönleriyle kendini kabul etmesi ve geliştirmesi; kendine güvenen, kişiler arası ilişkilerde becerili; kişisel ve sosyal yönden dengeli ve uyumlu bir birey olarak yetişmesine yönelik hizmetleri kapsar.
Merkezileşmiş rehberlik modeli nedir?
Merkezileşmiş – Uzmanlaşmış Rehberlik Modeli Bu modelde öğretmenlerin rehberlik çalışmalarına katılmaları beklenmektedir ama onların katkıları bilgi verme hizmetleri ile sınırlandırılmıştır. Hizmetlerin merkezinde psikolojik danışman vardır.

Rehberlik programının benimsemiş olduğu anlayış nedir?​

Rehberliğin esası bireyin kendini gerçekleştirmesine yardım etmektir. Kendini gerçekleştirme, bireyi bir bütün olarak ele alan “insancıl psikoloji” akımının geliştirdiği bir kavramdır.
Rehberlik yaklaşımları nelerdir?
Rehberlik ve danışmanlıkla ilgili dört yaklaşım tanımlanabilir:
- Kriz yaklaşımı
- Tedavi Edici (yardım edici)yaklaşım.
- Önleyici / koruyucu yaklaşım.
- Gelişimsel Yaklaşım.
Rehberlik faaliyetleri nelerdir?
Rehberlik Hizmetleri. Rehberlik; bireyi tanımak, onu kendisine tanıtmak, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi, çevresine sağlıklı ve dengeli bir uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için, ilgili kişilerce yürütülen hizmetlerdir.
Eğitim sürecinde öğrencilerin “kişisel-sosyal” gelişim ihtiyaçlarını karşılamak ve böylece onların kişisel gelişim ve uyumlarına yardımcı olmak amacıyla yürütülecek rehberlik hizmetlerine kişisel-sosyal rehberlik denir.
Sınav kaygısı nasıl çalışılır?
Sınav kaygısını kontrol edebilmek için…
- Sınava düzenli olarak yeterince çalışma konusunda kendinizi motive edin.
- Sınav öncesinde sizi mutlu edecek sevdiğiniz yararlı besinler tüketin.
- Sınav konusunda olumsuz düşünceleriniz yoğunsa spor yapın.
- Uykunuz düzenli olsun, günlük 7-8 saat uyuma konusunda kendinizi programlayın.
Rehberliğin temel amacı nedir?
“Rehberlik, bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir” .

Öğretimsel rehberlik Nedir?​

Okul öncesi rehberliğin temel işlevi çocuğun remel ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmesini sağlamak ve gelişim görevlerini gerçekleştirmesine yardım etmektir. Bireyin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda etkinlikler düzenlemek okul öncesi rehberliğin amaçları arasındadır.

Geri