- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kişisel Finans danışmanı nasıl olunur?
Finansal danışman olmak için tercihen üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümlerinden lisans eğitimi almış olmak gerekir. Bunun yanı sıra diplomaya ek olarak özel eğitim kurumlarından eğitim ve sertifikalar alınabilir.Finans danışman olmak için hangi bölüm okunmalı?
Dolayısıyla her bölüm mezunu Finans işini yapabilir ama Mühendislik, İktisat, İşletme mezunu olanlar temel bilgi aldıkları için onların ekstra bir avantajı olacaktır. Pfizer’de Finans’a aldığımız kişilerin `-70’i mühendislik bölümlerinden mezun durumda. İşletme ve Politika gibi bölümlerden de mezun olanlar var.Finansal Danışman ne demek?
Finansal danışman, tüm bilgi birikimi ve tecrübesiyle kurumsal ve bireysel olmak üzere ihtiyaç tespiti yapmak, finans alanında çözümler bulmak, uygulamak ve destek sağlamak için müşterilerine kaliteli hizmet sunan, geleceğinizi planlamanız konusunda yardımcı olan uzman kişidir.
Borsa danışmanı nasıl olunur?
Yatırım danışmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren fakültelerinde bulunan İşletme Bölümü, Çalışma Ekonomisi Bölümü, İktisat Bölümü, Pazarlama Bölümü, Maliye Bölümü, iki yıllık eğitim veren Meslek Yüksek Okullarında bulunan İşletme Bölümü, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Borsa ve Finans Bölümü gibi …
Sigorta Emeklilik ve finans danışmanı ne iş yapar?
Finans danışmanı, finansal konularda tavsiyelerde bulunan kişilerdir. Bu kişiler günümüzde ek olarak bireysel emeklilik ve hayat sigortası konularında da hizmet sunarlar. Buna ek olarak sigorta hizmetleri konularında da danışmanlık sunarlar.Ekonomi ve finans bölümü kaç yıllık?
Ekonomi ve Finans, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan, sadece Eşit Ağırlık puan türüyle tercih edilebilen bir 4 yıllık lisans bölümüdür.Ekonomi ve finans Bölümü mezunları ne kadar maaş alır?
Fakat bankalarda ya da benzer kurumlarda işe başlayacak olan ekonomi mezunlarının ortalama maaşları 3000-3500 lira civarındadır. Özel sektörde görev alan ekonomistlerin maaşları ise 3000-10000 lira arasında değişkenlik gösterebilir.
Finans danışmanı ne iş yapar?
Finans danışmanı, gelişen ekonomiler karşısında kişilerin varlıkları konusunda en doğru, güçlü ve tutarlı kararların verilmesi için tavsiyelerde bulunur.