- Konu Yazar
Kişisel bilgisayar işletim sistemleri nedir?
Kişisel Bilgisayar (Personal Computer) İşletim Sistemleri Kişisel bilgisayarlarımızda çalışan işletim sistemidir. Çoklu programlamayı (multiprogramming) destekler. Tek kullanıcı için tasarlanmışlardır.Bilgisayarı en genel hali ile ne tanımlar?
Bilgisayarı en genel hali ile ne tanımlar?Bilgisayarın Tanımı Bilgisayar; aldığı verileri (bilgileri), önceden yüklenmiş belirli programlara göre, mantıksal ve aritmetiksel işlemleri kullanarak işleyen, bilginin sonucunu çıkartan ve bu verileri uygun ortamlarda saklayabilen ve yine istenildiğinde geri getirebilen elektronik bir cihazdır.
Personal Computer ne zaman bulundu?
Personal Computer ne zaman bulundu?İlk bilgisayar 1833-1871 seneleri arasında Charies Babbage tarafından üretilmiştir. Charles Babbage ürettiği bu prototipi 1870 senesine kadar geliştirilmiştir.
Hangi tür cihazlarda işletim sistemleri bulunur?
İşletim Sistemi Nasıl Çalışır?- Kapalı kaynak kodlu işletim sistemleri.
- Açık kaynak kodlu işletim sistemleri(Linux)
- 1-Windows İşletim Sistemi.
- 2-MacOS (Apple OS X) İşletim Sistemi.
- 3-UNIX İşletim Sistemi.
- 4-Linux İşletim Sistemi.
- 5-Pardus İşletim Sistemi.
- 6-Android İşletim Sistemi.
Ilk bilgisayarı hangi firma yaptı?
Ilk bilgisayarı hangi firma yaptı?İlk Bilgisayarların abaküs olduğu söylenmektedir. Fakat günümüze uyarlanınca ilk bilgisayarlar Charies Babbage tarafından üretilmiş olunan bilgisayardır.
Bilgisayar temelde hangi parçalara ayrılır?
Bilgisayar temelde hangi parçalara ayrılır?Donanım parçalarımızı beş ana başlık altında toplayabiliriz.
- Giriş Birimleri: Fare, Klavye, Tarayıcı.
- İşlem Birimleri: Mikroişlemci.
- Bellek ve Depolama Birimleri: Ram – Rom, Harddisk.
- Çıkış Birimleri: Monitör, Yazıcı, Hoparlör.
- İletişim Birimleri: Modem.
1974, Altair 8800 isimli ilk kişisel bilgisayar tanıtıldı ve satışa sunuldu. 1975, Microsoft kuruldu. 1976, Apple kuruldu.