- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.232
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kısırlaştırılmış kediye ne verilir?
Kısır kedi mamalarında kısır olmayan kedi mamalarından daha az fosfor, kalsiyum ve magnezyum bulunmaktadır. Fazla alınan fosfor, kalsiyum ve magnezyum mineralleri taş oluşumuna neden olmaktadır. Bu yüzden kısır kedilerde mutlaka kısır kedi maması tercih edilmelidir.Kısırlaştırılmış kedi tekrar kızgınlığa girer mi?
Kediler normal şartlarda kısırlaştırıldıktan sonra çiftleşmek istemezler. Bu durum hem dişi hem de erkek kediler için geçerlidir. Ancak kısırlaştırma operasyonu kızgınlık döneminde çok yakın bir zamanda gerçekleştirdiyseniz hormonlardan kaynaklı olarak bir defaya mahsus kızgınlık dönemine girebilirler.Kısırlaştırılmış kediye hangi mama verilir?
Bu sebeple kısırlaştırılan kedilere asla ve asla normal mama verilmemeli ve kesinlikle kısırlaştırılan kedilere özel olan mamalardan satın alınmalıdır. Kedisine kısırlaştıran kedi sahipleri sık sık purina cat chow sterilised kısırlaştırılmış kedi maması alırlar.
Yeni kısırlaştırılmış kedi ne yer?
Kısırlaştırma sonucu kedi beslenmesi için gerekli miktarda protein, yağ, vitamin ve mineral içeren mamalar tercih edilmelidir. Piyasada birçok markanın kısırlaştırılmış kediler için mama seçenekleri vardır. En doğru mama kedinin özellikleri dikkate alınarak veteriner hekimle birlikte seçilebilir.Kısırlaştırma sonrası kızgınlık devam eder mi?
Dişi kedi kısırlaştırma operasyonu sonrasında ilk birkaç hafta kızgınlık belirtileri varmış gibi bir davranış gösterebilir, bu durum nadir de olsa hormonal mekanizmadaki düzensizlikler sebebi ile yaşanır. Hiç vakit kaybetmeden bir acil veteriner hekim ile görüşmelisiniz.Kısırlaştırılmış kediye ne zaman mama verilir?
Ameliyattan 6 ile 8 saat sonra kediniz mama yiyebilir duruma gelebilir. Fakat bazı kediler 8 saat sonrasında bile iştahsız olabilir. Bu durum oldukça doğaldır ve endişe etmenize gerek yoktur.
Bu mamalar yağ oranının yanı sıra erkek kedilerin idrar yollarında taş oluşmasına engel olmasıyla da fark yaratır. İçerisinde bulunan onarıcı ve önleyici besin maddeleri kedinin metabolizmasının kontrol altına alınmasını sağlar. Böylece mesane taşı olarak da ifade edilen taş oluşumuna engel olur.