AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kısıra limon tuzu konur mu?

SoruCevap

Yeni Üye
Kısıra limon konur mu?Bol kırmızı pul biber ve diğer baharatlar kısıra tat veren öğelerden biri. Bunun yanında limon suyu yanında bence mutlaka nar ekşisi kullanın zira nar ekşisi kısıra nefis bir lezzet katıyor.Kısır sıcak suyla mı ıslanır soğuk suyla mı?Yoğurma işlemine geçin elinizi soğuk suyla ara ara ıslatacak şekilde yoğurmaya başlayın. Bulgur iyice yumuşayınca nar ekşisini ve zeytin yağını ekleyin. ( nar ekşisinde miktar belirtmedim ama 3-4 yemek kaşığı yeterli olacaktır.Kısıra tuz atılır mı?Bol sıvı yağ tavaya koyup ince kıyılmış soğan pembeleşir ve salçaları ekleyip kavuralım. Dinlenen bulgura ekleyip elimizle yedirerek biraz karıştıralım tuz karabiber isot nar ekşisi eklereyek yağını tamamlayalım en son servis öncesi ince kıyılmış yeşillik eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.En kolay kısır nasıl yapılır?2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.Limon yoksa kısıra ne konur?(ben çok yumuşattığı için limon sıkmıyorum bunun yerine bu şekilde limon tuzu kullanıyorum. )Kısıra neler doğranır?Kısır Tarifi İçin Malzemeler2 su bardağı çiğ köftelik bulgur.3-4 adet domates.3-4 adet yeşil sivri biber.6-8 adet yeşil soğan.1 demet maydanoz.1/2 (yarım) demet dereotu.1 yemek kaşığı dolusu domates salçası1 yemek kaşığı dolusu biber salçasıKısır sıcak suyla mı?Bu nedenle kısır yapımı için öncelikle ince bulgura ihtiyacımız var. 1 su bardağı ince bulgur için 3/4 su bardağı sıcak su (1 su bardağından 1 parmak eksik) yeterli olacaktır. Bu suyu ilave ettikten sonra üzerini sıkıca, hava almayacak şekilde kapatıp mutlaka oda sıcaklığında tüm suyu çekmesi için bekletin.

Geri