Kısır Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
1 buçuk silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı acı pul biber
Yarım çay bardağı nar ekşisi
4 su bardağı kaynar su
Zerzevatları;
5 kol yeşil soğan
Yarım bağ maydanoz
4 kol taze nane
6 yaprak marul
Limon
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar öncelikle bulguru derin bir kaba alıp sıcak su üzerini çok az geçecek halde ek edip kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar beklettim.
Daha sonra yeşillikleri bol sirkeli suda bekletip daha sonrada yıkayıp güzelce sirkeliyip daha sonra ufak ufak kısıra yakışacak biçimde doğradım.
Sonra yağı sos tavasına alıp içine salçaları ek edip çok az kavurduktan sonra suyunu çeken bulgurun üzerine ek ettim.
Tuz, nar ekşisi ve yarım limon suyu ve baharatları ekleyip uygunca yoğurdum.
En son doğranmış olduğum yeşillikleri ekleyip son sefer kaşık yardımıyla karıştırıp servis yaptım.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
1 buçuk silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı acı pul biber
Yarım çay bardağı nar ekşisi
4 su bardağı kaynar su
Zerzevatları;
5 kol yeşil soğan
Yarım bağ maydanoz
4 kol taze nane
6 yaprak marul
Limon
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar öncelikle bulguru derin bir kaba alıp sıcak su üzerini çok az geçecek halde ek edip kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar beklettim.
Daha sonra yeşillikleri bol sirkeli suda bekletip daha sonrada yıkayıp güzelce sirkeliyip daha sonra ufak ufak kısıra yakışacak biçimde doğradım.
Sonra yağı sos tavasına alıp içine salçaları ek edip çok az kavurduktan sonra suyunu çeken bulgurun üzerine ek ettim.
Tuz, nar ekşisi ve yarım limon suyu ve baharatları ekleyip uygunca yoğurdum.
En son doğranmış olduğum yeşillikleri ekleyip son sefer kaşık yardımıyla karıştırıp servis yaptım.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı