Kısır

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kısır Tanımı İçin Gereçler
5 bardak esmer çiğköftelik
2 adet salatalık
2 adet domates
5-6 yaprak marul
1 adet limon
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı toz biber
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle derin bir leğenin içerisine 5 su bardağı esmer çiğköfteliğimizi ekliyoruz ve bir tatlı kaşığı tuz koyuyoruz leğenimizin üzerine kapatıyoruz.
Daha sonra salatalığımızı domates ve marulumuzu doğruyoruz ve yarım limon sıkıyoruz karıştırın.
Sosu yapmak için orta uzunluk bir tavaya alıp 1 adet soğan dilimleyip koyuyoruz.
Dinlediğimiz soğanların üzerine üzerini kapatacak formda yağ ekliyoruz bunları kavuruyoruz.
Üzerine kırmızı pul biber,kırmızı toz biber, biber salçası, domates salçası ekliyoruz.
Son olarak hazırladığımız sos ile esmer çiğköfteliğimiz ile birbirine karıştırıyoruz.
En son hazırladığımız sebzelerimizi çiğköfteliğimiz ile birleştiriyoruz dilediğimiz üzere servis edebiliriz.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst