Kısır Tanımı İçin Malzemeler
1 ,5 su bardağı kısırlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
5-6 kısım maydanoz
3-4 yaprak marul
3 kısım taze soğan
1 adet kuru soğan
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kısırlık bulgurları bir kaba alalım ve üzerine sıcak su ek edelim.
Bulgurlar suyu çekip şişene kadar bekleyelim.
Ardından tavaya yağ koyalım ve kuru soğanı doğrayalım ve kavuralım.
Ardından içine salçayı ek edelim tekrardan kavuralım.
Bu karışımı kısırı ıslattığımız kaba alalım güzelce karıştıralım.
Ardından tüm yeşillikleri küçük küçük doğrayalım ve kaba ek edelim.
En son limon suyu ve nar ekşisini ve baharatları ek edelim güzelce karıştıralım. Afiyet olsun
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 ,5 su bardağı kısırlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
5-6 kısım maydanoz
3-4 yaprak marul
3 kısım taze soğan
1 adet kuru soğan
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kısırlık bulgurları bir kaba alalım ve üzerine sıcak su ek edelim.
Bulgurlar suyu çekip şişene kadar bekleyelim.
Ardından tavaya yağ koyalım ve kuru soğanı doğrayalım ve kavuralım.
Ardından içine salçayı ek edelim tekrardan kavuralım.
Bu karışımı kısırı ıslattığımız kaba alalım güzelce karıştıralım.
Ardından tüm yeşillikleri küçük küçük doğrayalım ve kaba ek edelim.
En son limon suyu ve nar ekşisini ve baharatları ek edelim güzelce karıştıralım. Afiyet olsun
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı