Kısır Tanımı İçin Malzemeler
8 çay bardağı ince bulgur (Köftelik bulgur/sarı olan)
7-8 kısım yeşil soğan
2 kısım yeşil sarımsak (Kuru da kullanılabilir)
1 demet maydanoz
8-10 kısım marul
3 yemek kaşığı karışık salça
Sıcak su
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
Tuz
1 çay bardağı nar ekşisi
1 su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
1/2 (yarım) limon suyu
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnce bulgurları sıcak suyla ıslatıyoruz. Üzerine bir bez örtüyoruz. Yeşillikleri yıkayıp, kurutunca ince ince doğruyoruz.
Yeşil soğanın ve sarımsağın beyaz kısımları daha sert olduğu için onları yoğurmaya başlayınca atacağımız için farklı bir tabağa koyuyoruz.
Islanan bulgurlara salça, tuz, baharat, soğanın ve sarımsağın beyaz kısımlarını koyup, uygunca yoğuruyoruz.
Nar ekşisini ve limon suyunu ekleyip biraz daha yoğuruyoruz. Doğradığımız yeşillikleri ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
Yağı ekleyip bir kere daha karıştırıyoruz. Tabaklara alıp servis ediyoruz.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
8 çay bardağı ince bulgur (Köftelik bulgur/sarı olan)
7-8 kısım yeşil soğan
2 kısım yeşil sarımsak (Kuru da kullanılabilir)
1 demet maydanoz
8-10 kısım marul
3 yemek kaşığı karışık salça
Sıcak su
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
Tuz
1 çay bardağı nar ekşisi
1 su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
1/2 (yarım) limon suyu
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnce bulgurları sıcak suyla ıslatıyoruz. Üzerine bir bez örtüyoruz. Yeşillikleri yıkayıp, kurutunca ince ince doğruyoruz.
Yeşil soğanın ve sarımsağın beyaz kısımları daha sert olduğu için onları yoğurmaya başlayınca atacağımız için farklı bir tabağa koyuyoruz.
Islanan bulgurlara salça, tuz, baharat, soğanın ve sarımsağın beyaz kısımlarını koyup, uygunca yoğuruyoruz.
Nar ekşisini ve limon suyunu ekleyip biraz daha yoğuruyoruz. Doğradığımız yeşillikleri ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
Yağı ekleyip bir kere daha karıştırıyoruz. Tabaklara alıp servis ediyoruz.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı