Kısır Tanımı İçin Malzemeler
4 çay bardağı orta uzunluk bulgur (kısırlık bulgurda kullanabilirsiniz)
1 demet maydanoz
Yarım demet yeşil soğan
5-6 yaprak marul
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 çay kaşığı tuz
1 tane limon
Nar ekşisi
Kaynatılmış su
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bulguru kişi sayısına nazaran çay bardağına hesaplayıp bir kaba koyuyoruz.
Tuzunu ve üzerini geçecek kadar kaynar suyla yeterlice ıslatıp üzerini kapatalım.
Kendi buharında pişsin orta ara kaşık yardımıyla karıştıralım.
Sebzeleri ufak ufak doğrayıp sarımsağı rendeliyelim.
Bulgurlar yumuşamışsa salçaları ekleyip yoğuralım.
Ardından bütün baharatları tuzunu ve ekşisini ve yağını ekleyip yeniden yoğuralım. İkrama hazır afiyet olsun ( baharatını tuzunu isteğe nazaran ayarlayabilirsiniz ).
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 çay bardağı orta uzunluk bulgur (kısırlık bulgurda kullanabilirsiniz)
1 demet maydanoz
Yarım demet yeşil soğan
5-6 yaprak marul
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 çay kaşığı tuz
1 tane limon
Nar ekşisi
Kaynatılmış su
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bulguru kişi sayısına nazaran çay bardağına hesaplayıp bir kaba koyuyoruz.
Tuzunu ve üzerini geçecek kadar kaynar suyla yeterlice ıslatıp üzerini kapatalım.
Kendi buharında pişsin orta ara kaşık yardımıyla karıştıralım.
Sebzeleri ufak ufak doğrayıp sarımsağı rendeliyelim.
Bulgurlar yumuşamışsa salçaları ekleyip yoğuralım.
Ardından bütün baharatları tuzunu ve ekşisini ve yağını ekleyip yeniden yoğuralım. İkrama hazır afiyet olsun ( baharatını tuzunu isteğe nazaran ayarlayabilirsiniz ).
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı