AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kisir yaparken ne kadar su konur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.742
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kısır yaparken ne kadar su konur?​

2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.

1 su bardağı kısırlık bulgura ne kadar su?​

1 su bardağı kısırlık bulgura ne kadar su?
Benim ince bulgurda net ölçüm 1 su bardağına 1,5 su su bardağı şeklinde. O zaman kıvamı nefis oluyor ayrıca hava almayacak şekilde streç film ile kapattığınızda 20 dakika içinde kendi buharıylada istediğimiz kıvama geliyor. İsterseniz kısıra biraz marul ve acı kırmızı pul biber ilavesi yapabilirsiniz.

6 kişilik kısır için ne kadar bulgur gerekir?​

Tam Ölçü Muhteşem Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ince bulgur.
- 3 su bardağı sıcak su.
- Yarım demet maydanoz.
- Yarım demet nane.
- Yarım demet taze soğan.
- 1 orta boy domates.
- 1 orta boy salatalık.
- 6-7 dal marul yaprağı

2 kişilik kısır nasıl yapılır?​

2 kişilik kısır nasıl yapılır?
2 Kişilik Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıcak suyu derin bir kaba alıp, içerisine domates ve biber salçasını ekleyin ve karıştırın.
- İçerisine bulguru ekleyip, karıştırın. Üzerini streçleyip, yaklaşık 10 dakika suyunu çekene dek bekleyin.
- Suyunu çekince streci açıp, kalan malzemeleri ilave edip karıştırın.
- Servis edin.

4 su bardağı kısıra ne kadar su konur?​

Geniş bir tepsiye 4 su bardağı ince bulgur koyulur, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 4 su bardağı kaynar su dökülür ve üzerine ikinci bir tepsi kapatılarak bulgur yumuşamaya bırakılır.

3 su bardağı kısıra ne kadar su konur?​

3 su bardağı kısıra ne kadar su konur?
Geniş bir tepsiye 3 su bardağı ince bulgur koyulur, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 3 su bardağı kaynar su dökülür ve üzerine ikinci bir tepsi kapatılarak bulgur yumuşamaya bırakılır.

1 su bardağı ince bulgur kaç gram?​

Malzeme adı | Gramı | Karşılığı
Buğday | 150 gr. | 1 su bardağı
Bulgur | 180 gr. | 1 su bardağı
Ceviz | 100 gr. | 1 su bardağı
Ceviz | 40 gr. | 1 çay bardağı

4 bardak kısırlık bulgura kaç bardak su?​

4 bardak kısırlık bulgura kaç bardak su?
Geniş bir tepsiye 4 su bardağı ince bulgur koyulur, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 4 su bardağı kaynar su dökülür ve üzerine ikinci bir tepsi kapatılarak bulgur yumuşamaya bırakılır. Daha sonra kıvırcıklar yıkanır, ince ince doğranır.

4 kişilik kısır ne kadar bulgur?​

Kısır Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur.
- 1, 5 su bardağı sıcak su.
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet salatalık.
- 4 dal taze soğan.
- 1/2 (yarım) demet maydanoz.
- 1/2 (yarım) demet kıvırcık.

10 kişilik kısır için ne kadar bulgur gerekir?​

10 kişilik kısır için ne kadar bulgur gerekir?
4 kişilik kısır tarifi için bir buçuk su bardağı ince bulgur, 10 kişilik kısır tarifi için 3 su bardağı ince bulgur kullanabilirsiniz.

Az malzemeli kısır nasıl yapılır?​

Az Malzemeli Bol Lezzetli Kısır Tarifi Nasıl Yapılır? Bulguru sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatıyoruz.İnce kıyılmış soğanı yağla kavurup içine 1 çay kaşığı kadar limon tuzu ekliyoruz . Daha sonrada tuz ve salçayı ilave edip soğumaya bırakıyoruz. Kabuğu soyulmuş domates ve maydanozu ince ince doğuyoruz.

3 su bardağı ince bulgura kaç bardak su?​

3 su bardağı ince bulgura kaç bardak su?

3 bardak ince bulgura kaç bardak su konur?​

Bulgur pilavı pişirirken genelde bulguru bardakla ölçüyoruz. 1 bardak bulgura 1 bardak su doğru bulgur pilavı su ölçüsü olacaktır. Bulgur pilavına lezzetini domatesle veriyoruz.

1 su bardağı ince bulgur kaç kalori?​

1 su bardağı ince bulgur kaç kalori?
Bulgur köftesi, ince bulgurla hazırlandığı için ince bulgur kaç kalori merak edilir. 165 gramlık bir su bardağı ince bulgur 586 kaloridir.
 
Kısır yapımında su miktarı, kullanılan bulgur miktarına ve kişi sayısına göre değişiklik gösterebilir. İşte farklı ölçülerde kısır yaparken ne kadar su konması gerektiği hakkında bilgi veren cevaplar:

1. İnce bulguru islatırken, genellikle bulgur miktarının 1.5 katı sıcak su eklenir. Örneğin, 2 su bardağı ince bulgura 1.5 su bardağı sıcak su eklemek uygun olabilir.

2. 1 su bardağı kısırlık bulgur için önerilen su miktarı genellikle 1.5 su bardağıdır. Bulgurunun güzelce şişmesi ve kıvamının iyice gelmesi için bu oran uygun olabilir.

3. 6 kişilik kısır için yaklaşık 3 su bardağı ince bulgur kullanılabilir. Bu miktar genellikle tariflerde kullanılan standart ölçüdür.

4. 2 kişilik kısır için yaklaşık 1 su bardağı ince bulgur kullanarak, su miktarını da bulgur miktarının 1.5 katı olarak belirleyebilirsiniz.

5. 4 su bardağı kısırlık bulgura genellikle 4 su bardağı kaynar su ilave edilir. Bulgurun yumuşayıp şişmesi için bu oran uygun olabilir.

6. Benzer şekilde, 3 su bardağı kısırlık bulgura 3 su bardağı kaynar su ekleyerek bulgurun yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

7. 4 kişilik kısır için genellikle 2 su bardağı ince bulgur kullanılır. Bu miktara uygun olarak yaklaşık 1.5 su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.

8. 10 kişilik kısır için yaklaşık 4 su bardağı ince bulgur kullanabilirsiniz. Bu durumda su miktarını da bulgur miktarının 1.5 katı olarak ayarlayabilirsiniz.

Bunlar genel öneriler olup, kendi damak zevkinize göre su miktarını ve diğer malzemeleri ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst