AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kisir tuzlu olursa ne yapmak gerekir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kısır tuzlu olursa ne yapmak gerekir?​

Tuzlu Kısıra ne yapılır? Tuzu çok gelen yemeğin daha iyi şekilde servis edilmesi için deneyeceğiniz yöntemlerden biri de limon suyudur. Tuz oranının fazla olduğunu düşündüğünüz yemeğe 5 damla limon sıkarsanız; tuzlu tadı yok edebilirsiniz.

Fazla Tuzu ne alır?​

En bilineni: Patates Hal böyle olunca fazla tuzlu olan sulu yemekler için, kabukları soyulmuş büyük parçalar halinde dilimlenmiş patatesler hemen imdadımıza yetişiyor. Hafif tuzlu yemekler için en çok kullanılan yöntem olarak bilinen patates ekleme kesin çözüm oluyor bu aşamada.
Kuru fasulye sulu olursa ne yapılır?
Hemen çorbanıza süt ekleyin. Böylece hem kıvamını hem de lezzetini bozmamış olacaksınız.
Kısıra tuz atılır mı?
Bol sıvı yağ tavaya koyup ince kıyılmış soğan pembeleşir ve salçaları ekleyip kavuralım. Dinlenen bulgura ekleyip elimizle yedirerek biraz karıştıralım tuz karabiber isot nar ekşisi eklereyek yağını tamamlayalım en son servis öncesi ince kıyılmış yeşillik eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Mercimek Corbasinin tuzu nasil Azaltilir?​

Çorbalar tuzlu olduğunda akla gelen ilk şey tuz miktarını azaltmak için çorbaya su eklemektir. Ancak su eklediğiniz çorbanız kıvamını kaybedebilir. Ayrıca su eklediğiniz çorba tadını da kaybeder. Bu nedenle tuzu fazla olan çorbaya süt katmanız gerekir.

Çorbanın fazla tuzu nasıl alınır?​

Yemekleri koyulaştırmak için kullanılan malzemeler nelerdir?
Yemek yaparken bağlamak, sos, çorba, yahni gibi sulu yiyecekleri içine farklı malzemeler ekleyerek koyulaştırma ve kaynaştırma işlemine deniyor. Un, nişasta, yumurta sarısı, krema, peynir gibi birçok malzeme bağlayıcı olarak kullanılabiliyor. Gündelik dilde bağlama “yemeğin terbiyesi” olarak da adlandırılabiliyor.
Kısır yapmanın püf noktaları nelerdir?
İlk aşamada taze ya da kuru incecik doğranmış soğanları ilave ederek yoğurmak oldukça önemli. Soğanın harçla özdeşleşince ortaya çıkardığı lezzet tek kelimeyle kısırların nefis olmasını sağlıyor. Tüm yeşilliklerden önce soğanı ilave etmeyi bir köşeye not edin mutlaka.

En güzel kısır nasıl yapılır?​

2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.

Tuzlu çorba nasıl kurtarılır?​

Yemekte fazla eklenen tuzu almanın bir diğer yolu da yoğurt eklemektir. Bu yöntemi çorbalarda kolayca deneyebilirsiniz. Eğer çorbanın tuzu çok fazla gelmişse bir kaşık yoğurt eklemenizi öneririz. Yoğurt ekleyerek hem tuz oranını düşürmüş olursunuz hem de çorbaya terbiyeli bir kıvam vermiş olursunuz.
 
Geri
Üst