Kısır Tarifi İçin Malzemeler
5 çay bardağı köftelik bulgur
5 dal yeşil soğan
5 dal incesinden pırasa
4 yaprak taze turp sevmiyorsanız koymaya bilirsiniz
5 tane domates
7 yaprak marul
Damak tadınıza göre tuz kara biber
Pulbiber
Nane
Toz biber
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce bulguru bir kaba alalım üstüne tuzu atıp sıcak suyu üstünü kapatacak şekilde dökelim fazla olmasın su kapağını kapatalım.
Sosunu hazırlayalım tavaya 1 adet kuru soğanı doğrayalım 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyelim kavuralım.
Soğanlar pembeleşince salçaları koyalım biraz daha kavuralım.
Baharatları damak tadınıza göre ekleyin naneyi de ekleyin biraz daha kavuralım.
Isladığımız bulgurun üstüne dökelim karıştıralım.
Küçük küçük doğranmış domatesleri ve diğer yeşillikleri ilave edelim ve karıştıralım servise hazır afiyet olsun.
Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 çay bardağı köftelik bulgur
5 dal yeşil soğan
5 dal incesinden pırasa
4 yaprak taze turp sevmiyorsanız koymaya bilirsiniz
5 tane domates
7 yaprak marul
Damak tadınıza göre tuz kara biber
Pulbiber
Nane
Toz biber
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce bulguru bir kaba alalım üstüne tuzu atıp sıcak suyu üstünü kapatacak şekilde dökelim fazla olmasın su kapağını kapatalım.
Sosunu hazırlayalım tavaya 1 adet kuru soğanı doğrayalım 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyelim kavuralım.
Soğanlar pembeleşince salçaları koyalım biraz daha kavuralım.
Baharatları damak tadınıza göre ekleyin naneyi de ekleyin biraz daha kavuralım.
Isladığımız bulgurun üstüne dökelim karıştıralım.
Küçük küçük doğranmış domatesleri ve diğer yeşillikleri ilave edelim ve karıştıralım servise hazır afiyet olsun.
Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı