Kısır Tanımı (Muhteşem Ötesi) İçin Gereçler
2 su bardağı kısırlık bulgur
1.5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 domates
2 salatalık
Karalahana
10 kol marul
2 küçük diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 limon
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı sumak
5 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
Kısır Tanımı (Muhteşem Ötesi) Yapılışı
Evvel bulguları ıslatın bi 15 dakika dinlenmeye bırakın o sırada zerzevatları doğrayın.
Bulguru denetim edin şayet suyunu çekmişse domates ve salçayı ekleyin bi hoş yoğurun.
Son olarak doğradığınız zerzevatları bulgurun üstüne ekleyin.
Baharatları, limon, sıvı yağ ve nar ekşisini ekledikden sonra hepsini birlikte harmanlayın ve servis edin afiyet olsun.
Not; tuz eklemedim domates salçası ve biber salçası tuzlu olduğu için gerek duymadım şayet ki sizin domates salçanız ve biber salçanız tuzsuzsa 1 tatlı kaşığı eklemeniz kâfi olacaktır.
2 su bardağı kısırlık bulgur
1.5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 domates
2 salatalık
Karalahana
10 kol marul
2 küçük diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 limon
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı sumak
5 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
Kısır Tanımı (Muhteşem Ötesi) Yapılışı
Evvel bulguları ıslatın bi 15 dakika dinlenmeye bırakın o sırada zerzevatları doğrayın.
Bulguru denetim edin şayet suyunu çekmişse domates ve salçayı ekleyin bi hoş yoğurun.
Son olarak doğradığınız zerzevatları bulgurun üstüne ekleyin.
Baharatları, limon, sıvı yağ ve nar ekşisini ekledikden sonra hepsini birlikte harmanlayın ve servis edin afiyet olsun.
Not; tuz eklemedim domates salçası ve biber salçası tuzlu olduğu için gerek duymadım şayet ki sizin domates salçanız ve biber salçanız tuzsuzsa 1 tatlı kaşığı eklemeniz kâfi olacaktır.