SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kısır Adana Yöntemi (Yedikçe Yedirten) Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı pilavlık bulgur yahut ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 su bardağı zeytinyağı
5 kol yeşil soğan
Marul
Yeşil nane
Maydanoz
4 yemek kaşığı nar ekşisi
Domates (kış ayında konservesi ni kullanıyorum)
Kaynar su
Kısır Adana Metodu (Yedikçe Yedirten) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bulguru ıslatarak başlıyoruz su üzerine çıkana kadar kaynar su ekleyelim.
Diğer yandan yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayalım.
Islanan bulgurun üzerine biber salçası,domates konservesi, baharatları, nar ekşisi ekleyip uygunca yoğuralım.
Daha sonra yeşillikleri tuz ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın afiyet olsun.
Kısır Adana Yöntemi (Yedikçe Yedirten) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı pilavlık bulgur yahut ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 su bardağı zeytinyağı
5 kol yeşil soğan
Marul
Yeşil nane
Maydanoz
4 yemek kaşığı nar ekşisi
Domates (kış ayında konservesi ni kullanıyorum)
Kaynar su
Kısır Adana Metodu (Yedikçe Yedirten) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bulguru ıslatarak başlıyoruz su üzerine çıkana kadar kaynar su ekleyelim.
Diğer yandan yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayalım.
Islanan bulgurun üzerine biber salçası,domates konservesi, baharatları, nar ekşisi ekleyip uygunca yoğuralım.
Daha sonra yeşillikleri tuz ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın afiyet olsun.
Kısır Adana Yöntemi (Yedikçe Yedirten) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı