Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kisin guneslenmek zararli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kışın güneşlenmek zararlı mı?​

“Kış güneşi yakmaz” diyerek korunmamak: Dr. Bunun sonucunda; ciltte incelme, kuruluk ve kırışıklık oluşuyor. Ayrıca ciltte ton farklılıkları, kalıcı kahverengi ve kırmızı lekeler, çok daha önemli cilt kanseri de gelişebiliyor.

Kışın ne kadar Güneşlenmeli?​

Güneşe çıkılması gereken saatler 12 ve 15 arası. Burada genel sağlığın bozulmaması açısından uzun süre durmamaları gerekir. Vücutlarına güneş ışığı direkt vuracak şekilde 15 dakika güneşlenmenin ve bunu her gün sürdürmenin tüm kış için gerekli vitamini sağlayacağını söyleyebiliriz” dedi.
Kış güneşinde D vitamini var mı?
Beslenmeyle vücudun D vitamini ihtiyacının -20’sinin karşılandığı unutulmamalıdır. Kış aylarında mümkün olduğunca güneşlenmek ve yetersiz olduğu durumlarda doktor kontrolünde D vitamini desteği almak gerekir.
Kışın D vitamini düşer mi?
Kışın güneşi her zaman görmek mümkün olmadığından ve güneş ışınları eğik geldiğinden, D vitamini oluşumu yetersizdir. Son yıllarda D vitamini kemik sağlığı dışında diyabet, obezite, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları, immün sistem bozuklukları, depresyon gibi bir çok hastalık ile ilişkilendirilmektedir.

Kış güneşi leke yapar mı?​

Cilt lekeleri; özellikle kadınlar için kırışıklık ve yaşla ilgili cilt sorunlardan sonra en sık görülen sağlık sorunlarından biri. Cilt lekelerinin oluşumunda, akla sadece güneş ışınlarına direkt temas sonucu gelişen lekeler geliyor.

Günde ne kadar güneş almalıyız?​

Uzmanlar günde 15-20 dakika güneşte kalmanın D vitamini ihtiyacı için yeterli olduğunu belirtti. Daha fazla güneş ise D vitamini yıkımına yol açıyor. Güneşte her gün 20 dakika uygun giysilerle kalmanın, D vitamini ihtiyacının doğal yollarla karşılanması için yeterli olduğu bildirildi.
D vitamini kışın kaç olmalı?
Özellikle çocuklarda, gebelerde, kronik hastalığı olanlarda ve kanser hastalarında D vitamini düzeyi kesinlikle belirlenmelidir. Sağlıklı insanlarda en az D vitamini düzeyi 40 NG/ML, en fazla D vitamini düzeyi 100 NG/ML, en iyi aralık ise 50-70 NG/ML olmalıdır.
Kış mevsiminde D vitamini nasıl alınır?
D vitamini zenginleştirmesi ilk olarak sütlerde başlamıştır. Daha sonra kahvaltılık tahıllar, yoğurt, peynir, pastalar, mamalar ve margarinde devam edip yaygınlaşmıştır. Son zamanlarda meyve suları özellikle de portakal suyu D vitaminince zenginleştirilen gıdalardandır.
 
Geri
Üst