AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

kısa iftar duası

haberci

Yeni Üye
İftarda oruç açarken okunacak kısa dualar
İftar duası Arapçası: “Allâhumme kir sumtu ve bike âmentu ve aleyke tevekkeltu ve alâ rızkıke eftartu veli savmi ğadin neveytu fağfir limâ kaddemtu vemâ ahhertu
İftar duası Türkçe Anlamı: “Allah ’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, Senin verdiğin rızıkla orucumu açtım Yarının orucuna da amaç ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla
Kısa iftar duas Arapçası: Bismillahi vel hamdü lillâhi, allâhümme kir sumtü ve alâ rızkıke eftartü ve aleyke tevekkeltü, Sübhâneke ve ni hamdike tekabbel minni, inneke entes semiul aliym
Kısa iftar duası Türkçe Anlamı: Allahım! Senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla orucumu açtım Oysa Sana tevekkül ettim Seni hamdinle tesbih ederim Allahım Benden kabul buyur Çünkü Sen işiten ve bilensin *

İftarda okunabilecek kısa dualar hem manevi hem de ibadet açısından çok önemlidir. Dualar, ibadetinizi tamamlayarak Allah'a olan bağlılığınızı ve minnettarlığınızı ifade etmenin bir yoludur. Bu dua örnekleri, iftar açarken veya bir önceki duanın yanı sıra okunabilecek güzel dualardır.

İftar duası Arapçası:
“Allâhumme kir sumtu ve bike âmentu ve aleyke tevekkeltu ve alâ rızkıke eftartu veli savmi ğadin neveytu fağfir limâ kaddemtu vemâ ahhertu."

İftar duası Türkçe Anlamı:
“Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, Senin verdiğin rızıkla orucumu açtım Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla."

Kısa iftar duası Arapçası:
"Bismillahi vel hamdü lillâhi, allâhümme kir sumtü ve alâ rızkıke eftartü ve aleyke tevekkeltü, Sübhâneke ve ni hamdike tekabbel minni, inneke entes semiul aliym."

Kısa iftar duası Türkçe Anlamı:
"Allahım! Senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla orucumu açtım Oysa Sana tevekkül ettim Seni hamdinle tesbih ederim Allahım Benden kabul buyur Çünkü Sen işiten ve bilensin."

Bu duaları dilerseniz iftar açarken, dilerseniz de ibadetinizi tamamlarken okuyabilirsiniz. Dualar, kalbinizdeki samimiyetle daha fazla anlam kazanır ve ibadetinizi daha bütünlüklü hale getirir. Allah dualarınızı kabul etsin, manevi huzurunuz daim olsun.

Geri