Kış Sebzeleri Graten

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kış Sebzeleri Graten Tarifi İçin Malzemeler
1 küçük karnabahar (büyükse yarısı)
Yarım brokoli (küçükse tümü de olur)
3-4 orta boy patates
2 orta boy havuç
Tuz karabiber
Haşlamak için su
Sos için:
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı un
Tuz kırmızıbiber arzuya göre karabiber
İsteğe göre biraz maydanoz ve taze soğan (olmasa da olur)
Üzeri için:
Rende kaşar

Kış Sebzeleri Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Selam kış mevsimi bitmeden bolca kış sebzeleri tüketelim. Gelin bugün kış sebzelerinden karışık graten yapalım.
İlk olarak sebzelerimizi yıkayıp patates ve havucu soyup fotodaki gibi keselim ve brokoliler en üstde kalcak şekilde haşlayalım.
Haşlanan sebzeleri süzelim ve yağlanmış borcama dökelim tuz ve karabiber atalım biraz ve karıştıralım. Ben yapışmayan bir tepsi kulandım.
Şimdi sosumuzu hazırlayalım yumurta un sıvı yağ süt ve yoğurdu çırpalım.
Baharatları ekleyelim ve ince ince kıyılmış yeşillikleri de ilave edelim.
Yeşillikler mecburi değil ama yakışıyor bence. İyice karıştırdığımız sosu da sebzelerin üzerine güzelce dökelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının orta bölümünde yaklaşık 25-30 dakika pişirelim (fırından fırına değişebilir)
Daha sonra çıkarıp rende kaşarı üzerine serpelim ve tekrar kaşar eriyip kızarana kadar fırına yollayalım. Buda tekrar 15-20 dakika sürebilir fırınınıza göre değişir. Daha hızlı da olabilir.
Fırından çıkan gratenin ilk sıcaklığı geçene kadar bekleyin kendini biraz toplasın daha düzgün kesilecektir. Afiyet olsun.
Kış Sebzeleri Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst