AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kis Mevsiminde hangi sebze ve meyveleri tuketmek gerekir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kış Mevsiminde hangi sebze ve meyveleri tüketmek gerekir?​

Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.

Kışlık yiyecekler nelerdir?​

Kışlık Hazırlıklar – Kış Hazırlıkları
- Ezme Turşu.
- Kurudan Asma Yaprağı
- Yemeklik Sebze Suyu.
- Soğan Turşusu.
- Salamura Yaprak.
- Kışlık Kavurma.
- Haşlama Turşu.
- Dondurucudan Taze Fasulye Pişirme.

Kış için dondurucuya neler konur?​

Kış için dondurucuya neler konur?
Dondurucuya Neler Koyabilirim?
- 1.Taze Fasulye. 3-5 kilo ne kadar alacağınızı siz belirleyin.
- 2.Kuru Fasulye. Yapmayı ve yemeyi en çok sevdiğimiz yemeklerden biri.
- 3.Yeşil Mercimek. Yeşil mercimekte yine önceden kaynatılması gereken bir bakliyattır.
- 4.Nohut.
- 5.Barbunya.
- 6.Bulyon Kemik Suyu.
- 7.Domates.
- 8.Komposto.

Kış hazırlıkları hangi ayda yapılır?​

Kış hazırlıkları hangi ayda yapılır?
Kışlık hazırlıklar genelde Mayıs ayında başlayarak Ekim ayına kadar sürmektedir. Turşu, erişte ve tarhana ilk akla gelen kışlık hazırlıklardır. Kışlık hazırlık dondurucuya bezelye atma ve salamura yaprak yapma ile başlar. Ekim ayında da köz kırmızı biber turşusu ile son bulur.

Kışlık neler yapılabilir?​

Yazın Şahane Lezzetlerini Kış Aylarına Taşımak İçin Yapılması Gereken 18 Kış Hazırlığı
- Kışlık Domates Sosu Tarifi.
- Domates Salçası Tarifi.
- Salamura Asma Yaprağı Tarifi.
- Biber Turşusu Tarifi.
- Pancar Turşusu Tarifi.
- Salatalık Turşusu Tarifi.
- Üzüm Reçeli Tarifi.
- İncir Reçeli Tarifi.

Kış için neler yapılabilir?​

Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.

Kış sebzeleri derin dondurucuda nasıl saklanır?​

Kış sebzeleri derin dondurucuda nasıl saklanır?
Sebzeleri dondurucuya koymadan önce kavurmak ya da haşlamak gerekir. Ancak bu çok kısa sürmeli ve sebzeler diri bırakılmalıdır. Şoklama, haşlanan sebzeleri buzlu suya koymaktır, tazeliğini korumaya yardımcı olur. Buzdolabı poşeti ya da saklama kaplarının içinde derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Hangi sebze derin dondurucuya nasıl konur?​

Hangi sebze derin dondurucuya nasıl konur?
Sebzeler. Dolmalık biber, havuç, fasulye, ıspanak, mantar, bezelye, kabak, mısır, brokoli gibi sebzeler dondurulabilir. Doğal olarak yüksek bir su içeriğine sahiplerse, dondurmadan önce püre haline getirilmeleri, sotelenmeleri veya pişirilmeleri en iyisidir.
Kış hazırlıkları için neler yapılır?​
Eylül ayında hangi Kış Hazırlıkları?​
Eylül ayında ağırlıklı olarak yapılan kış hazırlıkların başında domates ve türevleri gelmektedir. Domates salçası, domates sosu, domates püresi biber salçası, menemenlik, acuka gibi….
- SALÇALAR.
- TURŞULAR.
- KONSERVELER.
- DONDURUCUDA SAKLANAN ÜRÜNLER.
- SEBZELER.
- HAMUR İŞLERİ
- DENİZ MAHSULLERİ
- MEYVE KURULARI.
 
Kış mevsiminde tüketilmesi gereken sebzeler arasında lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar bulunmaktadır. Bu sebzeler kış aylarında bağışıklık sistemimizi güçlendirecek vitamin ve mineraller açısından zengin bir seçenektir.

Meyveler arasında kış meyveleri olarak elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane ön plana çıkmaktadır. Bu meyveler de kış aylarında vücudumuzun ihtiyacı olan C vitamini ve lif açısından faydalıdır. Ek olarak kestane, kış aylarında enerji verici bir atıştırmalık olarak tercih edilebilir.

Kışlık hazırlıklar arasında ise ezme turşu, kurudan asma yaprağı, yemeklik sebze suyu, soğan turşusu, salamura yaprak, kışlık kavurma, haşlama turşu gibi çeşitli gıdalar bulunmaktadır. Bu hazırlıklar sayesinde kış aylarında pratik ve besleyici yiyecekler tüketebilirsiniz.

Kışlık hazırlıklar genellikle Mayıs ayında başlayıp Ekim ayına kadar devam eder. Turşu, erişteler ve tarhana gibi geleneksel kışlık hazırlıklar genellikle bu dönemde yapılır. Ayrıca dondurucuya taze fasulye atma, salamura yaprak yapma gibi işlemler de Ekim ayında gerçekleştirilebilir.

Kış aylarına özel hazırlıklar yapmak için kışlık domates sosu, domates salçası, salamura asma yaprağı, biber turşusu, pancar turşusu, salatalık turşusu, üzüm reçeli ve incir reçeli gibi tarifler denenebilir. Bu yöntemlerle yazın taze ve lezzetli ürünlerini kış aylarında da tüketebilirsiniz.

Kış sebzelerini derin dondurucuda saklarken sebzeleri öncelikle kavurmak veya haşlamak gerekmektedir. Sebzeleri dondurucuya koymadan önce şoklama yaparak buzlukta saklamak tazeliğini korumaya yardımcı olabilir. Sebzeleri poşetlerde veya saklama kaplarında derin dondurucuya yerleştirebilirsiniz.

Derin dondurucuya hangi sebzelerin konabileceği konusunda dolmalık biber, havuç, fasulye, ıspanak, mantar, bezelye, kabak, mısır, brokoli gibi sebzeler örnek verilebilir. Bu sebzeler genellikle püre halinde dondurulmadan önce sotelenmesi veya pişirilmesi tavsiye edilir.

Eylül ayında yapılan kış hazırlıkları arasında domates salçası, domates sosu, biber salçası gibi ürünler ön plana çıkar. Ayrıca turşular, konserveler, dondurucuda saklanan ürünler ve hamur işleri gibi çeşitli hazırlıklar Eylül ayında yapılabilir. Ayrıca meyve kuruları da kış mevsiminde tüketilecek sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alır.
 
Geri
Üst