Kış Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı un ( kulak göğsü kıvamını alana kadar dikkatli halde unu koyalım farklılık gösterebilir )
2 portakal kabuğu rendesi
2 küçük portakal
1 paket damla çikolata ( paket çikolata da olabilir )
Kış Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı yağ, yumurta, şeker ve yoğurdu yoğurma kabına alıp bir tel çırpıcı ile biraz çırpıyoruz.
İçine un ve portakal kabuğu ekliyoruz unu denetimi halde ekliyoruz kulak göğsü kıvamına gelene kadar.
2 küçük portakal ince ince dilimleyin ve fazla suyunu almak için kağıt havlu üzerine koyun.
Hamurumuzu iki modül bölüp bir kesimini oklava yardımı ile su bardağı kalınlığında açıyoruz.
Açtığımız hamuru yeniden su bardağı ile yuvarlak halde kesiyoruz her bir modülün üzerine dilimlediğimiz portakalları koyuyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Başka hamuru da birebir sistem yapıyoruz.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 25 dk pişiriyoruz.
1 paket çikolatayı benmari adabı eritiyoruz ve pişen kurabiyelerin uç kısımlarına sürüyoruz.
Üzerlerine isteğe nazaran ben hindistan cevizi koydum siz ( ceviz fındık vs koyabilirisiniz ).
Çikolatanın donması için soğuk yerde bekletin. Afiyet olsun denemelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum
Kış Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı un ( kulak göğsü kıvamını alana kadar dikkatli halde unu koyalım farklılık gösterebilir )
2 portakal kabuğu rendesi
2 küçük portakal
1 paket damla çikolata ( paket çikolata da olabilir )
Kış Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı yağ, yumurta, şeker ve yoğurdu yoğurma kabına alıp bir tel çırpıcı ile biraz çırpıyoruz.
İçine un ve portakal kabuğu ekliyoruz unu denetimi halde ekliyoruz kulak göğsü kıvamına gelene kadar.
2 küçük portakal ince ince dilimleyin ve fazla suyunu almak için kağıt havlu üzerine koyun.
Hamurumuzu iki modül bölüp bir kesimini oklava yardımı ile su bardağı kalınlığında açıyoruz.
Açtığımız hamuru yeniden su bardağı ile yuvarlak halde kesiyoruz her bir modülün üzerine dilimlediğimiz portakalları koyuyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Başka hamuru da birebir sistem yapıyoruz.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 25 dk pişiriyoruz.
1 paket çikolatayı benmari adabı eritiyoruz ve pişen kurabiyelerin uç kısımlarına sürüyoruz.
Üzerlerine isteğe nazaran ben hindistan cevizi koydum siz ( ceviz fındık vs koyabilirisiniz ).
Çikolatanın donması için soğuk yerde bekletin. Afiyet olsun denemelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum
Kış Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı