Kış Keki

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
2 bardak un (Tam buğday)
2 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı zerdeçal tozu
2 çorba kaşığı zencefil tozu
1 çorba kaşığı karanfil tozu
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Üst süslemeye;
Pudra şekeri
İsterseniz pastaneden alacağınız ufak süslü kurabiyeler (Ben tarçınlı cookie aldım)

Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce yumurta ve şekeri el çırpma teli ile düzgünce çırpıyoruz.
Kalan tüm gereçleri hiç sıra yapmadan karışmış yumurta ve şekere ekleyip, hepsini el çırpma teli ile düzgünce homojen hale getiriyoruz.
Yağlanmış geniş bir payreks fırın kalıbına döküp, evvelden 200c ısıtılmış fırına veriyoruz.
20-25 dk uygunca pişene kadar denetim ederek bakıyoruz.
Çıkarıp üstüne elek ile pudra şekeri serpiyoruz ve isterseniz her bir kestiğiniz kesim üstüne de kurabiyeleri koyuyoruz. Afiyet olsun, kış keki çay ile nefis gidiyor.
Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst