AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kış Kabağı Dolması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kış Kabağı Dolması Tarifi İçin Malzemeler

Kıymalı iç harç
400 gr orta yağlı kıyma
1 kg dan az ince köftelik bulgur
1 orta boy soğan rendelenmiş
Reyhan 2 yemek kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı (göz kararı)
Aldığı kadar su yoğururken
Orta boy kış kabağı
Üzerine
Büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Pişirirken
1 su bardağı su
Yağlı sosu
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pulbiber

Kış Kabağı Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir gün önceden kış kabağının, en üst kabuğunu soyup ortadan ayırıyoruz.
Daha sonra ince şeritler halinde sarılacak uzunlukta kesiyoruz ve büyük tepsiye kalın tuz ile serpiştirip kabağın yumuşaması için bi gün dinlendiriyoruz.
Ertesi gün yumuşayan kıymanın iç harcını hazırlıyoruz.
Kıyma rendelenmiş soğan ,tuz ,reyhan ile bulguru yoğuruyoruz.
Arada bi kase su koyup arada ıslatarak yoğuruyoruz ve kıvama gelince cevizden küçük olacak şekilde köfte yapıyoruz ve kabağa sarıyoruz.
Tencereye diziyoruz ve kabakta sulu olduğu için sadece 1 su, bardağı, su koyup pişiriyoruz.
Kabaklar pişince yemek hazır ilk sıcağı çıkınca sarımsaklı yoğurt yapıyoruz.
Pişen dolmaları servis yapacağımız tabağa diziyoruz .
Üzerine sarımsaklı yoğurt en üste pulbiberli yağ gezdiriyoruz dolmamaz hazır. Afiyet olsun.
Kış Kabağı Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst