AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kis icin seftali kompostosu nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kış için şeftali kompostosu nasıl yapılır?​

Şeftali Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri bol suda yıkayın ve soyun.
- Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın.
- Suyun içerisine karanfil ve çubuk tarçın ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Kaynamaya başladıktan sonra şeftali dilimlerini katıp kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

Şeftali kışa nasıl hazırlanır?​

Şeftalilerin kabuklarını soyup dilim dilim doğruyoruz, 1 lt lik kavanozlara ağzına kadar dolduruyoruz. Üzerine 4 yemek kaşığı şeker ekleyip suyunu dolduruyoruz. 10 kilo şeftaliden 10 kavanoz çıkıyor. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıyoruz, tencerede suyu yarıya kadar su koyup kaynatıyoruz.
Kış için şeftali suyu nasıl yapılır?
🎀 Şeftalileri iyice yıkayarak kabuklarını soymadan dörde beşe bölüp mutfak robotunun içine alıyoruz. İyice parçaladıktan sonra tencereye alıyoruz. Üzerini basacak kadar su ilave edip yaklaşık 15-20 dakika kaynatıyoruz. Altını kapatıp iyice yumuşaması için 5-10 dakika bekletiyoruz.
Şeftali konservesi kaç dakika kaynatılır?
Şeftalileri kışın kullanacağımız şekilde dilimliyoruz. Kaynayan suyun içine bırakıp 15 dk kaynatıyoruz. Temiz konserve şişelerimize sıcak sıcak doldurup kaynattığımız kapakları kapatıp ters çeviriyoruz. İki gün boyunca bu şekilde soğutup serin bir yere kaldırıyoruz.

Kış için şeftali nasıl saklanır?​

Şeftalilerin kabuklarını soyunuz. İstediğiniz boyutta dilimleyiniz. Poşetlere koyup derin dondurucuya koyunuz. Üzerine tarih yazmayı unutmayınız.

Buzluktaki şeftali ile ne yapılır?​

Kompostoluk Şeftali Tarifi Nasıl Yapılır? Kışın buzluktan çıkarılan şeftali tencereye alınır. Üzerine şeker ve çok az su koyularak kaynatılır. Afiyetle yenir.
Dondurulmuş şeftaliden ne yapılır?
Kabuğunu soyup dilimledikten sonra kapalı kap ya da buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuda sakladığınız şeftalilerden de komposto hazırlayabilirsiniz.Dondurulmuş şeftali kullanacaksanız buzunu çözdürmeden direkt olarak şerbet karışımına ekleyin.Dağılmaması için şeftalileri çok fazla kaynatmamaya dikkat edin.
Kışlık şeftali konsantresi nasıl yapılır?
Geniş bir tencereye alınan şeftalilerin üzerine şeker eklenir ve fokurdayana kadar pişirilir. Ardından yaklaşık on dk pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirilir. Limon eklenip bir taşım daha kaynatılır. Sırada kavanozlama işlemi vardır.

Kışlık meyve suları nasıl yapılır?​

Meyveleri küp küp doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2-3 su bardağı kadar su ilave edip ocağın altını açın ve meyveler yumuşayana dek pişirin. Meyveler yumuşamaya başlayınca içine şekeri de ilave edin ve güzelce karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve ocaktan alın.

Konserve şeftali suyu nasıl yapılır?​

Şeftali nerede muhafaza edilir?
Elbette ilk akla gelen derin dondurucuda saklamak oluyor. Ancak şeftalinin derin dondurucuda uzun süre saklanması doğru olmayan bir meyvedir. Tazeliğini hızla yitiren şeftalinin, olağan kullanımda bile buzdolabına girmesi sakıncalıdır. Tazeliğini koruması için, nemsiz ve dış ortamlar tercih edilmelidir.
Buzluktan çıkan şeftali nasıl pişirilir?

Dondurulmuş şeftali suyu nasıl yapılır?​

Şeftalinin büyüklüğüne göre 4-6 parçaya bölün. Şeftalileri düdüklü tencerenize aktarıp, üzerine toz şekeri ilave edip karıştırın. Şeker görünmeyecek kıvama geldiğinde karıştırmayı bırakabilirsiniz. 8 dakika pişirin.

Nelerin kompostosu yapılır?​

Genelde komposto yapımı için elma, üzüm, vişne gibi meyveler kullanılsa da ayvanın bolluk döneminde hazırlanabilecek oldukça lezzetli bir tarif.
Şeftali derin dondurucuda saklanır mı?
Kışın isterseniz tatlının üzerinde isterseniz de hoşaf olarak yada reçel hazırlayabilirsiniz. Şeftalilerin kabuklarını soyunuz. İstediğiniz boyutta dilimleyiniz. Poşetlere koyup derin dondurucuya koyunuz.
 
Geri
Üst