Kış Çayı Nasıl Demlenir (Öksürük Ve Soğuk Algınlığına Bire Bir)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kış Çayı Nasıl Demlenir (Öksürük Ve Soğuk Algınlığına Teğe Bir) Tanımı İçin Gereçler
1 küçük elma
1/2 (yarım) limon
1/2 (yarım) ayva
Bir küçük kase çiçekli ıhlamur yaprağı
1 adet çubuk tarçın
Bir küçük modül kök zencefil (varsa eğer)
3 su bardağı su
Demledikten sonra içerken her bir bardağa 1 çay kaşığı bal

Kış Çayı Nasıl Demlenir (Öksürük Ve Soğuk Algınlığına Teğe Bir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Meyveleri güzelce yıkayalım ve kabukları ile dilim dilim doğrayalım kaynatma kabına alalım.
Üzerine ıhlamuru, tarçın ve zencefili (zencefili küçük bir modül atalım ki çayımızı acıtmasın) ekleyerek üzerine suyunu dökelim ve 7-8 dakika kaynatalım.
Kaynadıktan sonra ocaktan alınınca 10 dakika demlenmeye bırakalım.
Birinci sıcağı geçince bardaklarımıza dökelim balı ekleyerek karıştıralım ve yudum yudum boğazımızda hissederek içelim. Afiyet şifa olsun.
Kış Çayı Nasıl Demlenir (Öksürük Ve Soğuk Algınlığına Teğe Bir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst