Kırşehir Yöresi Kürt Pilavı Tanımı İçin Materyaller
Eti haşlamak için
500 gram dana ya da kuzu eti
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
3 su bardağı sıcak su
Pilav için
2 su bardağı iri pilavlık bulgur
2 bardak et suyu
1 bardak sıcak su
4 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber tuz
Kırşehir Yöresi Kürt Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Dana etini iri doğrayalım.
Düdüklü tencere içerisine az ölçüde zeytinyağı dökelim.
Etimizi mühürleyelim.
Üzerine tuzunu atalım.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyip düdüklü tencereyi kapatalım. 25 dk kadar pişirelim. Etin suyunu ayıralım.
2 bardak et suyu 1 bardak sıcak suyu pilav tenceremize koyalım.
Kaynayan et suyu içerisine yıkadığımız bulguru tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
Kapağını kapatalım kısık ateşte pişirelim.
Tereyağını küçük bir tavaya alalım.
Yağı tabanı tortu olana kadar yakalım.
Pişen pilav üzerine dökelim. Etimizi ince didikleyelim. Pilav üzerinde servis edelim Dipnot: et suyuna tuz attığımız için pilava çok tuz eklemiyoruz suyundan denetim edebilirsiniz. Köy tereyağı ve köy bulguru bulursanız tadı daha lezzetli olur.
Eti haşlamak için
500 gram dana ya da kuzu eti
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
3 su bardağı sıcak su
Pilav için
2 su bardağı iri pilavlık bulgur
2 bardak et suyu
1 bardak sıcak su
4 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber tuz
Kırşehir Yöresi Kürt Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Dana etini iri doğrayalım.
Düdüklü tencere içerisine az ölçüde zeytinyağı dökelim.
Etimizi mühürleyelim.
Üzerine tuzunu atalım.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyip düdüklü tencereyi kapatalım. 25 dk kadar pişirelim. Etin suyunu ayıralım.
2 bardak et suyu 1 bardak sıcak suyu pilav tenceremize koyalım.
Kaynayan et suyu içerisine yıkadığımız bulguru tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
Kapağını kapatalım kısık ateşte pişirelim.
Tereyağını küçük bir tavaya alalım.
Yağı tabanı tortu olana kadar yakalım.
Pişen pilav üzerine dökelim. Etimizi ince didikleyelim. Pilav üzerinde servis edelim Dipnot: et suyuna tuz attığımız için pilava çok tuz eklemiyoruz suyundan denetim edebilirsiniz. Köy tereyağı ve köy bulguru bulursanız tadı daha lezzetli olur.