Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kırşehir Mantısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kırşehir Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
1 yemek tabağı mantı
Sosu için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram dana kıyma
2 tane domates
4 tane sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Pul biber
Tuz
1 kase sarımsaklı yoğurt
Üzeri için
Maydanoz

Kırşehir Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir tencereye suyu koyup kaynatalım.
Kaynayan tencereye 1 çay kaşığı tuz atalım ve mantımızı koyalım.
Yumuşayana kadar pişirelim.
Sosu için zeytin yağını tavaya alalım. Üzerine kıymayı koyup kavuralım.
Biberleri ve kabuğunu soyduğumuz domatesi rondo da çekelim
. Kavrulan kıymaya ekleyelim. Domates salçasını da ek edelim.
Suyunu çekene kadar pişirelim. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ek edelim.
Baharatlarını ve tuzunu ek edelim. Suyunu çok çektirmeden altını kapatalım.
Sarımsağı tuzla ezip yoğurtla karıştıralım.
Pişen mantıyı yoğurt ve sos ile servis edelim.
Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyelim. Afiyet olsun
Kırşehir Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst