- Konu Yazar
- #1
Kırşehir Hasidesi Tarifi İçin Malzemeler
1.5 su bardağı pekmez
1.5 su bardağı yağ
Aldığı kadar un
Kırşehir Hasidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce bir tavada pekmez ile un karıştırılır macun kıvamına gelene yavaş yavaş karıştırarak eklenir.
Az miktarda sıvı yağ eklenir pişirmeye başlarsınız.
Piştikçe yağ isteyecektir. Azar azar gerektikçe yağı eklersiniz.
Pişmeye başlayınca dağılmaya başlayacaktır.
Tamamen dağılıp pişince ocaktan alıp çabuk soğuması için geniş bir tepsiye alınız.
Sonra isteğe göre üzerine ceviz fındık vs ile süsleyebilirsiniz ben sade sevdiğim için üzerini süslemedim. Afiyet olsun Kış aylarının en kolay ve lezzetli tatlısı denemenizi tavsiye ederim
Kırşehir Hasidesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1.5 su bardağı pekmez
1.5 su bardağı yağ
Aldığı kadar un
Kırşehir Hasidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce bir tavada pekmez ile un karıştırılır macun kıvamına gelene yavaş yavaş karıştırarak eklenir.
Az miktarda sıvı yağ eklenir pişirmeye başlarsınız.
Piştikçe yağ isteyecektir. Azar azar gerektikçe yağı eklersiniz.
Pişmeye başlayınca dağılmaya başlayacaktır.
Tamamen dağılıp pişince ocaktan alıp çabuk soğuması için geniş bir tepsiye alınız.
Sonra isteğe göre üzerine ceviz fındık vs ile süsleyebilirsiniz ben sade sevdiğim için üzerini süslemedim. Afiyet olsun Kış aylarının en kolay ve lezzetli tatlısı denemenizi tavsiye ederim
Kırşehir Hasidesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı