- Konu Yazar
Kırsal Kalkınma Destekleri Nelerdir?
Çiftçilere; gübre, mazot, traktör, veterinerlik gibi ayni yardımlar verilmektedir. Uygunluğu olan çiftçilere; sübvansiyonel krediler de sunulmaktadır. Ceviz, badem, seracılık, arıcılık, su ürünler, bitkisel ürünler gibi birçok alanda özel hibe desteği verilmektedir.Kırsal kalkınmaya neden ihtiyaç vardır?
Ve, kırsal alanda; altyapı, tarımsal işletmelerin küçüklüğü ve dağınıklığı, eğitim-sağlık, örgütlenme, kadın-çocuk, genç nüfusa yeni iş alanlarının açılamaması, sosyal olanakların yetersizliği vb. sorunlar çözüm beklediği için kırsal alanda kalkınma önemlidir.Kırsal üretim nedir?
Kırsal üretim nedir?Kırsal Sanayi: Tarım, orman, tıbbi bitkiler gibi yerel kaynaklar ile bunlar dışında kalan doğal yerel kaynakları (ham) yerinde değerlendiren veya talebe bağlı olarak pazarlanabilir yerel ürünlerin üretimi ve gereğinde ihracatının da sağlanabilmesi faaliyetleridir.
Kırsal Kalkınma Destekleri hangi illeri kapsıyor?
Kırsal Kalkınma Destekleri hangi illeri kapsıyor?Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, ,Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Sivas.
Kırsal kalkinma destekleri 2021 nelerdir?
31.10.2021 tarihinde yayınlanan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile her proje için 3,5 Milyon TL’ye kadar, Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile de her proje için 600 Bin TL’ye kadar proje tutarının %50’si kadar hibe desteği verilmektedir.Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi nedir?
Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı (KKYDP), ağırlıklı olarak IPARD kapsamı dışında kalan illlerde faaliyet gösteren çiftçilerimize %50 hibe desteğiyle katkı sağlayan bir programdır. İlgili desteğe başvuran çiftçilerimizin tüm bankacılık süreçlerinde hızlı ve etkin destek politikasıyla yanındayız.Kırsal Planlama ne demektir?
Kırsal Planlama ne demektir?Kırsal alan ve kentleşme dengesinin sağlanması amacı ile kırsal alanlarda yapılan planlama çalışmaları.