- Konu Yazar
- #1
Kırmızı turp buzluğa konur mu?
İçerdiği vitamin ve bazı mineraller bakımından tercih edilir ve çok düşük kaloriye sahiptir. Turpların varsa yapraklarını kopartıp, birkaç yerinden delinmiş buzdolabı poşetinde derin dondurucuda 2-3 hafta tazeliğini kaybetmetmeden saklayabilirsiniz.Kırmızı turp nasıl muhafaza edilir?
Turp buzdolabında nasıl saklanır?- Kir ve kumları temizleyebilmek için turpları soğuk suda hafifçe fırçalayın.
- Kuruduktan sonra Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirip üzerine birkaç delik açıp buzdolabına koyun ve 1 hafta içerisinde tüketilmesi önerilir.
- Sebzenizi iyice yıkayın, tüm kirleri temizleyin.
Havuç ve turp nasıl saklanır?
Havuç ve turp nasıl saklanır?Turpgiller: Havuç, pancar, turp gibi sebzeleri buzdolabınıza koymadan önce üzerlerindeki toprak kalıntılarını bir fırça ya da kuru bir kâğıt havluyla temizleyin. Sebzelerin yeşil üst kısımlarını yaklaşık bir santimetre kesin. Pancar ve turp bir hafta, havuç ise üç haftaya kadar yıkanmadan buzdolabında saklanabilir.
Turp kavanozda nasıl saklanır?
Turp kavanozda nasıl saklanır?– Kereviz, havuç ve turp gibi sebzeleri küçük küçük doğrayın ve içi su dolu kavanozların içinde saklayın. Bu şekilde saklanan sebzeler şaşırtıcı derecede uzun süre taze kalacaklardır.
Turp otu Difrize konur mu?
Kağıt peçetelerle otların fazla suyunu alın. Son olarak otları bir buzdolabı poşetine koyun ve buzluğa atın. Bu yöntem ile turp otunu derin dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz.Kavanozda turp nasıl yapılır?
Bidonun dibine iki üç tane sarımsak koyup üzerine turp ve havucları yerleştirin. Aralara sarımsak koyun. En üste yıkadığınız kereviz yapraklarıyla saplarından yerleştrin. ( kereviz yaprağı koymasanız da olur ama kokusu çok güzel oluyor) 2 litre suyun içine tuz, limon tuzu, sirke ekleyip karıştırın.Otlar buzlukta nasıl saklanır?
Otlar buzlukta nasıl saklanır?Taze otları dondurmanın en iyi yolu, doğrayıp buz kalıplarına koymak. Üzerlerini zeytinyağıyla kaplayıp buzluğa kaldırın. Elbette taze otun verdiği o dokuyu kaybetmiş oluyorsunuz ama lezzeti soslarda, yemeklerde kullanmak için yeterli oluyor.
Havuç buzdolabında nasıl saklanmalı?
Havuç buzdolabında nasıl saklanmalı?Havuç Buzdolabında Nasıl Saklanır?
- Havucu buzdolabında saklayacaksanız, kullanana kadar yıkamayın.
- Havucun yeşillik ve yaprak kısımlarını keserek temizleyin.
- Ardından plastik poşete koyup ağzını hava almayacak şekilde kapatın.
- Havuçları buzdolabının sebze rafında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
Sarı Turp Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Turpun dış kabuğunu soyalım.
- Kesme işlemi bittikten sonra turşunun suyunu hazırlamaya başlayabiliriz.
- Turpları ekleyelim, tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 6 saat bekletelim.
- 6 saatin sonunda turplar hem kendi suyunu salmış hem de yumuşamış olacaktır.