Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı İçin Gereçler
1 kg kırmızı pancar
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kayatuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pancarları yıkayıp kabuklarını soyalım.
Üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve ateşe bırakalım.
Kaynadıktan sonra çıkarıp süzülmesini ve soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra istediğiniz halde doğrayıp kavanoza yerleştirin.
Kaynatılan suyu dökmüyoruz.
İçine sirke limon tuzu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz sarımsakları kavanoza yerleştiriyoruz karıştırdığımız suyu kavanozun üzerine boşaltıyoruz.
Ağzını sıkıca kapatıp üç gün serin yerde koruma ediyoruz üç gün sonra açıp servis edebilirsiniz.
Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg kırmızı pancar
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kayatuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pancarları yıkayıp kabuklarını soyalım.
Üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve ateşe bırakalım.
Kaynadıktan sonra çıkarıp süzülmesini ve soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra istediğiniz halde doğrayıp kavanoza yerleştirin.
Kaynatılan suyu dökmüyoruz.
İçine sirke limon tuzu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz sarımsakları kavanoza yerleştiriyoruz karıştırdığımız suyu kavanozun üzerine boşaltıyoruz.
Ağzını sıkıca kapatıp üç gün serin yerde koruma ediyoruz üç gün sonra açıp servis edebilirsiniz.
Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı