Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo kırmızı pancar
1 çay bardağı elma sirkesi
2 çay kaşığı tuz
3-4 diş sarımsak
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarlar güzelce yıkanır.
Düdüklü tencerenin içine alınır ve üstünü geçecek kadar su koyulur.
30-35 dakika pişmeye bırakılır.
Haşlanan pancarlar biraz soğuduktan sonra kabukları soyulur, ortadan ikiye kesilir, orta kalınlıkta dilimler halinde doğranır.
Cam kavanozun içine koyulur. Ara ara sarımsaklar atılır.
Kavanoz dolana kadar işleme devam edilir.
Pancarların haşlama suyu bir kaseye alınır.
İçine sirke ve tuz eklenir, karıştırılır.
Kavanoz dolana kadar hazırlanan sudan dökülür. Ağzı sıkıca kapatılır.
2 gün dinlenmesi için buzdolabında veya soğuk bir yerde muhafaza edilir.
Açtıktan sonra isterseniz bu şekilde isterseniz salatalarınız üzerine ekleyerek tüketebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo kırmızı pancar
1 çay bardağı elma sirkesi
2 çay kaşığı tuz
3-4 diş sarımsak
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarlar güzelce yıkanır.
Düdüklü tencerenin içine alınır ve üstünü geçecek kadar su koyulur.
30-35 dakika pişmeye bırakılır.
Haşlanan pancarlar biraz soğuduktan sonra kabukları soyulur, ortadan ikiye kesilir, orta kalınlıkta dilimler halinde doğranır.
Cam kavanozun içine koyulur. Ara ara sarımsaklar atılır.
Kavanoz dolana kadar işleme devam edilir.
Pancarların haşlama suyu bir kaseye alınır.
İçine sirke ve tuz eklenir, karıştırılır.
Kavanoz dolana kadar hazırlanan sudan dökülür. Ağzı sıkıca kapatılır.
2 gün dinlenmesi için buzdolabında veya soğuk bir yerde muhafaza edilir.
Açtıktan sonra isterseniz bu şekilde isterseniz salatalarınız üzerine ekleyerek tüketebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı