AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kırmızı Pancar Sirkelisi Nasıl Yapılır?

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kırmızı Pancar Sirkelisi Nasıl Yapılır? Kırmızı pancar sirkelisi yapmak için önce taze ve kaliteli kırmızı pancar kullanmalısınız. Pancarları soyup rendeleyin. Üzerine sirke ekleyin ve karıştırın. Ardından şeker, tuz ve limon suyu ekleyin. Karışımı bir süre buzdolabında bekletin. Daha sonra pancarları sirkeden alıp süzgece koyun ve suyunu iyice sıkın. Sirkeli pancarları temiz bir kavanoza yerleştirin ve üzerine sirke dökün. Kavanozu kapatarak birkaç gün bekletin. Son olarak kırmızı pancar sirkelisi hazır. Salatalara, mezelerin üzerine veya sos olarak kullanabilirsiniz.
İçindekiler


Kırmızı Pancar Şirkelisi Nasıl Yapılır?

Kırmızı pancar şirkelisi yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Malzemeler arasında kırmızı pancar, sirke, tuz ve su bulunmaktadır. İlk adım olarak, kırmızı pancarları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından pancarları ince dilimler halinde kesin.
Bir tencereye su ve sirkeyi ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan suya tuz ekleyin ve karıştırın. Daha sonra sirkeyi ekleyin ve tekrar karıştırın. Bu karışımı bir süzgeç yardımıyla başka bir tencereye alın.
Şimdi dilimlediğiniz kırmızı pancarları sirke suyu karışımının içine ekleyin. Pancarları tamamen örtecek kadar su ekleyin. Karışımın üzerine bir ağırlık koyun, böylece pancarlar sirkede tamamen kaplanacak ve sirkelileşmeleri sağlanacaktır. Tencerenin kapağını kapatın ve oda sıcaklığında 3-5 gün bekletin.
Bu sürenin sonunda kırmızı pancar şirkelisi hazır olacaktır. Şirkelileşen pancarları bir kavanoza alın ve buzdolabında saklayın. Kırmızı pancar şirkelisi, salatalarda, sandviçlerde ve diğer yemeklerde kullanabilirsiniz. Ayrıca şirkeli suyunu da sos olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!
Not: Şirkelileşme süresini isteğe bağlı olarak uzatabilirsiniz. Ne kadar uzun süre bekletirseniz, pancarlar o kadar fazla sirkeli olacaktır.


Kırmızı Pancar Sirkelisi Nasıl Yapılır?

Kırmızı Pancar Sirkesi nasıl yapılır?
Pancarları rendeleyin ve sirke, su ve tuzla birlikte kaynatın.
Elde ettiğiniz karışımı sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurun.
Kavanozları kapatın ve serin, karanlık bir yerde 1-2 hafta bekletin.
Bekleme süresi sonunda sirkenizi kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.


Pancarları rendeleyin ve sirke, su ve tuzla birlikte kaynatın.
Elde ettiğiniz karışımı sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurun.
Kavanozları kapatın ve serin, karanlık bir yerde 1-2 hafta bekletin.
Bekleme süresi sonunda sirkenizi kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.
Kırmızı pancar sirkesi, salatalarınıza veya yemeklerinize lezzet katacaktır.
 
Geri
Üst