Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kirmizi mercimek corbasini kim buldu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kırmızı mercimek çorbasını kim buldu?​

Kırmızı Mercimek, yoksul bir çiftçi ailesinin kızı olan Asurlu Akubu tarafından yaklaşık 3900-4000 sene önce keşfedilmiştir. Akubu zor yaşam şartlarından dolayı 5 yaşında bir çocuğun yapamayacağı birçok işi yapmaktaydı. Dikiş dikmeyi ve yemek yapmayı bu yaşlarda öğrenmişti.
Hünkar marka kimin?
Fettahoğlu Ailesi ve Dağlılar Ailesi tarafından kurulan Hünkar Gıda’nın sahibi Ahmet Faruk Dağlı’dır. Tüm bakliyat çeşitlerini Hünkar markası altında satan Türk firmasıdır. 50 bin tonluk kapasitesiyle Türkiye’nin önemli bakliyat üreticileri arasında yer alıyor.
Yerli mercimek nerede yetişir?
Bu bakımdan ülkemizde Karadeniz Bölgesi dışında kalan her yerde mercimek yetiştirilebilmektedir. Mercimek çeşitleri arasında en fazla yetiştirilen ise kırmızı mercimektedir. Bu üretimin %70’lik diliminden fazlası; Şanlı Urfa, Mardin ve Diyarbakır çevresinde gerçekleştirilmektedir.

Yeşil mercimek ne zaman bulundu?​

Yunanistan’da M.Ö. 8000, Orta Avrupa’da 5000-7000 • Mısır’da M.Ö. 5000 yıllarına ait örnekler ve ayrıca, 1085 yıllarında mercimek tarımı ve ticaretinden söz edilmektedir. Mercimek Amerika’ya 1916 yılında girmiş önemi artan yemeklik tane baklagil olmuştur.
Mercimek ilk nerede bulundu?
Mercimeğin kültüre alınışı tarımın başlangıcına rastlamaktadır. Kuzey Suriye’de Mureybit kazılarında bulunan yabani mercimek örneklerinin M.Ö. yaklaşık 10500 yıllarına ilişkin olduğu saptanmıştır.
Mercimek alırken nelere dikkat edilmeli?
Kırmızı Mercimek İyi kaliteli kırmızı mercimekten olacaktır. Yeni sene ürünü olacaktır. Yabancı ağırlaştırıcı maddelerle karıştırılmış boyanmış ve hangi amaçla olursa olsun kimyasal maddelerle işlenmiş yağmalama fırınlamak suretiyle parlatılmış kurutulmuş olmayacaktır. Taneleri normal büyüklükte olacaktır.

Hünkar pirinç nerenin?​

Türkiye’deki ve dünyadaki ürün tedarikçilerini özenle seçen ve en kaliteli bakliyatı üreticisinden tüketiciye el değmeden ulaştıran Hünkar Gıda’nın İstanbul Sultanbeyli’de 5500 m2 genişliğinde modern bir tesisi bulunuyor.
Mercimek Türkiye’de en çok hangi ilde yetişir?
Ülkemizde kırmızı mercimek yoğun olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetiştirilirken, yeşil mercimek Orta Anadolu Bölgesinde yetiştirilmektedir. Ülkemiz mercimek üretiminin %87’sini oluşturan kırmızı mercimek üretiminin % 77’lik kısmı Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır illerinde gerçekleştirilmektedir.
 
Geri
Üst