AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kirmizi mantar nerede bulunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kırmızı mantar nerede bulunur?​

Bilimsel adı Ganoderma lucidum olan bu bitki bütün dünyada farklı isimlerle anılır. Ağrı kesici, ateş düşürücü, mikrop önleyici ve sakinleştirici özellikleri, sağladığı faydaların yalnızca birkaçıdır. Bu mantar Türkiye’de Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yetişir.

GANO mantar nedir?​

Reishi mantarı Latince adı Ganoderma lucidum olan, Asya’nın sıcak ve nemli bölgelerinde yaygın bir şekilde yetişen bir mantar türüdür. Ganoderma mantarı olarak da bilinen reishi mantarı Çin’de 2000 yıldan beri kullanılmaktadır. Reishi mantarının kırmızı, mor, yeşil, beyaz, sarı ve siyah renkli çeşitleri bulunmaktadır.
Kırmızı reishi mantarı hangi hastalıklarda kullanılır?
Reishi mantarı romatizma ve artrit tedavisinde etkilidir, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur, bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Kanın pıhtılaşmasını önler. Reishi mantarı diyabet hastalarında kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.
Ganoderma nerede üretiliyor?
Düzce Gölyaka ilçesi Sarıdere Köyü’nde çiftçiye ait atıl durumda bulunan tavuk çiftliği, modern bir mantar üretim tesisi olacak şekilde tasarlandı. Kırmızı Reishi mantarı hakkında bilgi veren Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, “Latince ismi Ganoderma lucidum.

Kırmızı mantar zehirli mi?​

Gelin mantarı ve sinek mantarı olarak bilinen kırmızı şapkalı ve beyaz benekli mantar, zehirlidir. Ülkemizde yetişen zehirli mantarlardan biri de kuzugöbeği ebesi mantarıdır. Şapkası kahverengi-kırmızı tonları arasında olan bu mantar, düzensiz ve kıvrımlı bir şekle sahiptir.

GANO ürünleri hangi mantar?​

Gano Excel olarak bilinen aslında Reishi mantarlarından elde edilen bir özüttür ve binlerce yıldır geleneksel Çin tıbbında kullanılmıştır.
Reishi mantarı nelere faydalıdır?
– Reishi mantarı; yorgunluk ve halsizliği önler. Bunun dışında solunum sistemini düzenleyip soğuk algınlığı ve öksürük gibi yararlar ile göze çarpar. – Antioksidan maddeleri ile bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklara karşı, vücudun daha güçlü olmasını sağlar.
Reishi mantarı hangi mevsimde yetişir?
Reishi mantarı doğal olarak Mayıs ya da Kasım aylarında yetişmektedir. Ancak evde yetiştirmeye karar verdiyseniz istediğiniz zaman kolaylıkla yetiştirmeniz mümkündür. Bu mantar türünün tadı çok keskindir. Bu nedenle genelde yemek yapımında kullanıma uygun değildir.

Geri