AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kirmizi lahana nasil fermente edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kırmızı lahana nasıl fermente edilir?​

Lahanayı dörde bölüp sert yerlerini ayırıp ince ince doğrayın içine turşuluk tuzdan 2 kaşık atıp elimizle lahanaları iyice ovalım. Tuzuna bakın az gelirse damak tadınıza göre tuz atın. Lahanalar sulanana kadar ovmaya devam edin. Bu şekilde yarım saat bekletin.

Beyaz lahana nasıl fermente edilir?​

Su ılıyınca içerisine 2 su bardağı kadar peynir ya da yoğurt suyu ilave ederek 1 litreye tamamlayın. Ardından kavanozlara pay edin. İçerisine son olarak defne yaprağı, dereotu ya da tane karabiber de ekleyebilirsiniz. Ağzını sıkıca kapattıktan sonra 15 – 20 gün boyunca fermente olması için bekletin.
Fermente Turşu kaç günde olur?
Sebzelerin kavanoza sıkıştırılarak konulması ve salamura suyunun sebzelerin üzerini geçmesi diğer önemli unsurlar. Turşuyu, fermantasyon sürecinin tamamlanması için oda sıcaklığında ve karanlık bir ortamda ortalama 7-10 gün bekletin.
Doğal fermente lahana turşusu nasıl yapılır?
- Salamura suyu; Suyu kaynatın bir sürahiye dökün.
- Lahanayı incecik doğrayın, havucu rendeleyin.
- Kavanozun dibine 1 tane asma ya da vişne yaprağı koyun.
- Hazırladığınız salamura suyunu sebzelerin üzerini örtene kadar dökün.
- Turşuyu açınca ya çok serin bir yerde ya da buzdolabında saklayın.

Kırmızı lahana salatası nasıl yapılır?​

Kırmızı Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kırmızı lahanaları incecik şekilde doğrayın.
- Rendelenmiş havuç, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi de ilave ederek güzelce karıştırın.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerini yoğurt ve cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Fermente sucuk nasıl yapılır?​

Fermente sucuk, kıymanın bir çeşit fermantasyon işleminden geçerek sucuk şeklini aldığı bir besindir. Büyükbaş ya da küçükbaş hayvanların etleri kıyma haline getirildikten sonra arzuya göre eklenen baharatlarla harmanlanır ve yapay bir kılıf içine alınır.
Gerçek fermente turşu nasıl yapılır?
Yıkanmış sebzelerinizi yine sıkı sıkı bir şekilde kavanozların içerisine aktarın. Ardından üzerine probiyotik turşu suyu ya da diğer suları ilave edin. Bir miktar kaya tuzu ve içme suyu da ilave ederek kapağını kapatın ve güneş ışığını doğrudan almayan bir ortamda bekletin. Bu süre ortalama 1 ay kadar sürebilir.
Köy usulü lahana turşusu nasıl yapılır?
Bir kabın içerisinde lahanayı, kaya tuzunu, sirkeyi ve sarımsakları 4-5 dakika kadar ovalayın. Kabın içerisindeki lahanaları da kavanoza ilave ettikten sonra kabınızda kalan sirkeli karışımı içme suyuyla çoğalttığınız karışımı kavanoza ekleyin. Ağzına kadar dolu olan kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Lokanta Usulü Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mor lahanaları derin bir kabın içerisine alın.
- Üzerine tuz ve şeker ekleyip elle iyice yoğurun.
- Suyunu bırakıp yumuşayana kadar lahanalara sirke ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.
- Kavanozlara ağzına kadar doldurup suyunu üzerine ekleyin.
- Servis edin.
Dilimlediğiniz lahanayı bir karıştırma kabına alın ve 1 yemek kaşığı tuzla iyice ovun. Havucu rendeleyin. Salatalıkların sadece dış taraflarını rendeleyin, çekirdekli kısımlarını rendelemeyin. Bir tülbent yardımıyla lahana, salatalık ve havucun suyunu sıkın.
 
Geri
Üst