Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kirmizi kravat takmak ne anlama gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kırmızı kravat takmak ne anlama gelir?​

Kırmızı kravat, güçlü, tutkulu ve erkeksi bulunurken, kızıl kahve ya da lacivert kravatlar uyum, sükûnet ve güven duygularını yansıtıyor. İlgi görme ve beğenilme isteğinin ifadesi olduğu için, pembe renk önerilmiyor.
Kravat neden var?
Kullandıkları bu kumaşlar biz zamanlar Romalı hatiplerin ses tellerini sıcak tutmak için kullandıkları mendile benzemekteydi. Kral huzuruna gelen askerlerin taktıkları bu kumaşı çok beğendi ve kendi ordusunun içerisinde kravat takan bir alay oluşturdu.

Yeşil kravat takmak ne anlama gelir?​

YEŞİL: Sakinlik, Huzur, Güvence, Barış, Sağlık, Büyüme, Çevreci, Kibarlık, Farkındalık, İnanç, Denge, Eşitlik, Refah, Geçicilik, Dikkat. SARI: Aydınlatıcı, Bolluk, Bereket, Teşvik, Açıklık, Samimiyet, İyimserlik, Arkadaşça, Neşeli. MAVİ: Güven – İletişim – Otorite, Güç, Düzen, profesyonel, huzur.
Neden Kırmızı Kravat?
Kırmızı kravat: Özgüven, iddia, dikkat ve lider renktir. Baskın olduğu için dikkatleri direkt kendine çevirir. Diyagonal kravatlar: Kalın desenler takım elbise ile şık durmaz. Daha ince çizgili olanları tercih edebilirsiniz.

Kravat ne zaman takilir?​

Genel inanışın aksine tek renkli kravatlar, zevksizlik göstergesi olmaktan çok uzaktır. Ne zaman takılır? Akşam yemeklerinde: Siyah, gümüş, açık mavi, şampanya. Resmi etkinliklerde: Kırmızı, gümüş, mavi, şampanya, siyah, beyaz.
Kravat ne renk olmalı?
Saç renginizle, ten renginizle ve hatta göz renginizle uyumlu tonlarda kravat tercih etmelisiniz. Örneğin sarışın veya kumral ten rengine sahip olanlar daha koyu renk kravat, esmer tenliler ise açık renk tonlarında kravat kullanmalıdırlar. Renkli gözlüler için ise daha canlı renkli kravatlar uygundur.

Kravatı kim bulmuştur?​

Yaratıcılığıyla ünlü Hırvatlar, Fransa Kralı XIV. Louis’in paralı askerlerden oluşturduğu süvari birliğinde kendilerini diğer birliklerden ayırmak için, kravatı icat ettiler. Kravat, 17. Yüzyıldan beri şık bir erkek kıyafetinin vazgeçilmez parçası.
Düğmeli gömleğe kravat takılır mı?
DÜĞMELİ YAKA Hakim yaka ile aynı şekilde kravat ve papyon takılmasına uygun olmayan bir modeldir. Günlük spor şıklık için sıklıkla tercih edilen bu gömlek yaka modelini, blazer ceket ya da V yakaya sahip triko hırka, kazakların içine de giyebilirsiniz.
 
Geri
Üst