Kirmizi goz hastaligi nasil gecer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kırmızı göz hastalığı nasıl geçer?​

Tedavide genellikle, göz sağlığı ve hastalıkları hekiminin belirlediği göz damlaları veya soğuk kompress uygulanır. Bu hastalığın bakteriyel olanı ise bulaşıcı olduğu için diğer insanlarla temastan kaçınılmalıdır. Tedavisinde sıcak ve nemli kompressler ile birlikte antibiyotikli damlalar kullanılmaktadır.
Konjonktivitler ne demek?
Halk arasında kırmızı göz hastalığı olarak da bilinen konjonktivit, göz akını örten şeffaf dokunun ve göz kapaklarının içinin iltihaplanmasıdır. Bu durum da göz içinde kanlanmaya yol açar. Göz kapaklarının içini ve gözlerin beyaz kısmını (sklera) kaplayan zara konjonktiva adı verilir.

Kırmızı göz neyin habercisi?​

Göz kanlanması, göz kızarması ya da göz kızarıklığı ile birlikte kaşıntı varlığı genellikle göz kuruluğunu ya da göz alerjisine işaret eder. Kırmızı göz, göz kanlanması ile birlikte yeşil sarı çapaklanma varlığı bakteriyel bir enfeksiyonun habercisidir.
Konjonktivit tek gözde olur mu?
Viral konjonktivit: Genellikle adeno virüslerden kaynaklanan bu enfeksiyon tek gözde başlar fakat her iki gözü de etkiler. Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı dönemlerde gözlemlenen ve bulaşıcı bir türüdür.
Kalıcı görme kaybına sebebiyet verebilir Gözlerde oldukça yoğun kızarıklık ve çapaklanma ile seyreden bu hastalık bir hafta, on gün gibi bir süreçten sonra iyileşirken kimi hastalarda tedavi yapılmadığı takdirde ciddi, kalıcı görme bozukluklarına neden olabilir.
Konjonktivit ne kadar sürede iyileşir?
Genellikle ortalama 7 gün içinde kendiliğinden geçer. Bununla birlikte, hastalığın kronik hale gelmemesi için hastalara antibiyotik içerikli damla verilir. Kronik bakteriyel konjonktivit ise yaklaşık 4 hafta ya da daha uzun süre boyunca çeşitli belirtilerin görülmesine neden olur.

Konjonktivit tedavi edilmezse ne olur?​

Acıbadem Bakırköy Hastanesi’nden Göz Sağlığı ve Hastalığı Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu, “Konjonktivit doğru zamanda, doğru şekilde tedavi edilmezse, sık sık tekrarlayabiliyor veya aylarca sürebiliyor. Daha da önemlisi, gözde kalıcı astigmat gibi hastalıklar oluşturarak görme kalitesini kalıcı olarak düşürebiliyor.” dedi.
Astigmatizma konjonktivit nedir?
Astigmatizm, gözün yüzeyinin (kornea) veya arkasındaki lensin yuvarlak bir şekle değil, ragbi topu gibi oval bir şekle sahip olması halinde meydana gelir. Bu, göze giren ışığın retina üzerine doğru odaklanmamasına neden olur ve bunun sonucunda görüntü bulanık olur.

Kırmızı göz zararlı mı?​

Konjonktivit göz ağrısı yapar mı?
Konjonktivit: Konjonktiva, gözün önünü ve göz kapağının altını kaplayan dokudur. Bu dokuda alerji ya da bir bakteri veya virüs kaynaklı enfeksiyon gözlenebilir. Ağrı genellikle hafif olsa da, iltihap gözde kaşıntı, kızarıklık ve akıntıya neden olur.
Basit bir mikrop ile de bu enfeksiyon riski oluşabilmektedir. Bunun yanında arpacık olması da mikrop kapma sonucunda oluşan bir enfeksiyon hastalığıdır. Gözde batma, yanma, sulanma, kaşınma, çapaklanma ve sıvı akması şeklinde ortaya çıkan belirtiler göstermektedir.
 
Geri
Üst