- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kırmızı et neden kanser yapıyor?
Kırmızı ette doymuş yağın dışında nitrit ve nitrat bulunduğu için ve bu maddeler de kanserojen olduğu için kırmızı etin gereğinden fazla tüketilmesi örneğin haftada 3 öğünden fazla tüketilmesi kanser riskini artırabilmektedir. Bunun yanında vücuttaki kolesterol yıkım ürünleri de kanserojen özellik taşımaktadır.Et yemeyi bırakırsak ne olur?
Kolesterol seviyeniz düşer. Kırmızı etin yapısında, kolesterole ve atardamar tıkanıklığına sebep olan doymuş yağlardan bolca bulunur. Bu tür sorunları önleyebilmek için ideal yol, kırmızı eti günlük beslenme programınızdan çıkarmanızdır.
Çok et yiyen ne hastası olur?
Ürik asidin eklemlerde birikmesi sonucu iltihaplanmalar oluşur; bu soruna “gut hastalığı” denir. Çok fazla miktarda ürik asit, vücutta özellikle eklemlerde bazen de böbreklerde birikmektedir.Her gün kırmızı et yemek zararlı mı?
Birçok farklı çalışma, düzenli olarak kırmızı et yiyenlerin kalp-damar hastalığı riskini artırdığını göstermiştir. Uzmanlar yıllarca kırmızı et tüketimi ile kalp hastalığı arasındaki bağlantının, kırmızı ette bulunan doymuş yağdan kaynaklandığına inanıyor.
Kanser hastası kırmızı et yiyebilir mi?
Hastalarda da şöyle bir bilgi var; kanser olduktan sonra kırmızı eti yememeye başlıyor. Yani tam yararlı olacağı zaman yemiyor. Oysa kırmızı et, insanın protein ve demiri alabileceği tek kaynak. Hastanın bunu mutlaka alması lazım.Neden et yememeliyiz?
Etin içindeki yağ yüksek ısılarda yandığı zaman birçok kanserojen ve genetik yapıya zararlı mutajen madde açığa çıkar. İşlenmiş salam, sosis, sucuk gibi et ürünlerinde ise başta glüten, şeker, tuz ve en önemlisi kanserojen olan nitrit katkı maddeleri vardır.