Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kirmizi et neden kanser yapiyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kırmızı et neden kanser yapıyor?​

Kırmızı ette doymuş yağın dışında nitrit ve nitrat bulunduğu için ve bu maddeler de kanserojen olduğu için kırmızı etin gereğinden fazla tüketilmesi örneğin haftada 3 öğünden fazla tüketilmesi kanser riskini artırabilmektedir. Bunun yanında vücuttaki kolesterol yıkım ürünleri de kanserojen özellik taşımaktadır.
Et yemeyi bırakırsak ne olur?
Kolesterol seviyeniz düşer. Kırmızı etin yapısında, kolesterole ve atardamar tıkanıklığına sebep olan doymuş yağlardan bolca bulunur. Bu tür sorunları önleyebilmek için ideal yol, kırmızı eti günlük beslenme programınızdan çıkarmanızdır.

Çok et yiyen ne hastası olur?​

Ürik asidin eklemlerde birikmesi sonucu iltihaplanmalar oluşur; bu soruna “gut hastalığı” denir. Çok fazla miktarda ürik asit, vücutta özellikle eklemlerde bazen de böbreklerde birikmektedir.
Her gün kırmızı et yemek zararlı mı?
Birçok farklı çalışma, düzenli olarak kırmızı et yiyenlerin kalp-damar hastalığı riskini artırdığını göstermiştir. Uzmanlar yıllarca kırmızı et tüketimi ile kalp hastalığı arasındaki bağlantının, kırmızı ette bulunan doymuş yağdan kaynaklandığına inanıyor.

Kanser hastası kırmızı et yiyebilir mi?​

Hastalarda da şöyle bir bilgi var; kanser olduktan sonra kırmızı eti yememeye başlıyor. Yani tam yararlı olacağı zaman yemiyor. Oysa kırmızı et, insanın protein ve demiri alabileceği tek kaynak. Hastanın bunu mutlaka alması lazım.
Neden et yememeliyiz?
Etin içindeki yağ yüksek ısılarda yandığı zaman birçok kanserojen ve genetik yapıya zararlı mutajen madde açığa çıkar. İşlenmiş salam, sosis, sucuk gibi et ürünlerinde ise başta glüten, şeker, tuz ve en önemlisi kanserojen olan nitrit katkı maddeleri vardır.

Kırmızı et ne sıklıkla tüketilmeli?​

Dengeli bir beslenme programında günlük 2-3 porsiyon kadar et grubu besinlerin tüketilmesi gerekiyor. Kırmızı et ise haftada en az iki kez tüketilmeli.
 
Geri
Üst