AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kirmizi biberle domates karisik salca nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kırmızı biberle domates karışık salça nasıl yapılır?​

Domates ve biberleri yıkadım. Domatesleri dörde böldüm, biberlerin tohumlarını çıkardım ve onları da büyük büyük doğradım. Büyük tencerem (kocaman) olmadığı için tencerelere bölerek kaynattım. Domates ve biberler iyice piştiğinde ezilecek hale geldiğinde (yaklaşık bir buçuk saat) altını kapattım.

100 kilo kapya biberden ne kadar salça çıkar?​

100 kilo kırmızı biberden ortalama 25 kilo biber salçası elde ediliyor, salçanın kilosu da 20 liradan alıcı buluyor.

Domates salçası mı biber salçası mı?​

Domates salçası mı biber salçası mı?
farkli iki lezzetin gereksiz karsilastirilmasi. domates salcasi daha hafif, daha tatlimsi yiyeceklerle uyumludur. biber salcasiyla ise daha keskin, daha rustic tatlar yakalayabilirsiniz.

Biber Salcasina ne kadar domates konur?​

Kışlık Karışık Domates Biber Salça Konservesi İçin Malzemeler : 750 gr salçalık kırmızı biber. 3 kilo domates. 2 çay bardağı zeytinyağı

Kaynatarak domates biber salçası nasıl yapılır?​

Şimdi kaynatarak domates salçası nasıl yapılır onu anlatalım:
- Domatesleri bol su ile yıkayın.
- Domateslerin altında biriken suyu süzün, bu su salçanızın kıvamını ve lezzetini bozacaktır.
- Domatesleri elinizle sıkarak karıştırın ve yine 2-3 saat kadar bekletin.

Kahvaltılık biber domates salçası nasıl yapılır?​

Kahvaltılık biber domates salçası nasıl yapılır?
Kahvaltılık Salça Yapılışı : 3,5 kilo domatesin ve 750 gr kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyerek iyice yıkayın. Derin bir tencereye ilk başta kırmızı biberleri bütün olarak koyun. Ardından irice doğranmış domatesleri ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. İyice yumuşayana kadar pişirin.
Ne kadar biberden ne kadar salça çıkar?​
5 kilo kırmızı biberden yaklaşık 1 kilo salça elde edilecektir. Salçanın daha uzun süre dayanması için küçük kavanozlarda saklanması gerekir. Yarım kiloluk iki ya da 250 gramlık 4 cam kavanoz yeterli olacaktır.
Biber salçası ne kadar kaynar?​
İlk olarak yıkadığımız ve içini temizlediğimiz ve kestiğimiz kapya biberlerini büyük bir tencereye alıyoruz. Biberleri 4’e kesmeniz yeterli. Tencereyi biberlerin yarısına kadar gelecek suyla dolduruyoruz ve biberler yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 20 dakika haşlıyoruz.

10 kilo biber Salçasına ne kadar tuz atılır?​

10 kilo biber Salçasına ne kadar tuz atılır?
Kaynatmadan Biber Salçası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 kilo kırmızı salçalık biber.
- 4 yemek kaşığı iri salça tuzu.
- 1 fincan zeytinyağı

1 kilo biber salçası ne kadar?​

Biber Salçası Fiyatı Hesaplama! Güneşte kurutma yapıldığı için 1 kg biber salçası 12-14 kg dan çıkmaktadır. Ortalama fiyat 2.5 tl olarak hesaplarsak, 13 kg biberden 1 kg biber çıktığına göre işçilik hariç bir Ev Yapımı Biber Salçası kilo fiyatı 32,5 TL çıkmaktadır.

Kaynama biber salçası nasıl yapılır?​

Güzelce yıkadım.
- Saplarını ve tohumlarını ayıkladım.
- Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave ettim.
- Düdüklünün kapağını kapatıp, 15 dakika pişirdim.
- Tencereyi eğip suyunu süzdüm.
- Sıcakken el blendırı ile püre haline getirdim.
- Tencereyi tekrar ocağa alıp,1 yemek kaşığı tuz ilave edin.
- Sağlıkla, şükürle yeyin inşaALLAH!

Kaynatılarak yapılan domates salçası nasıl yapılır?​

Kaynatılarak yapılan domates salçası nasıl yapılır?

Kahvaltılık biber salçası nasıl yapılır?​

Merhaba! Biber ve domates salçaları yapımıyla ilgili detaylı bilgiler vermişsiniz. İşte konuyla ilgili bazı önemli noktalar:

- Kırmızı biber ve domates kullanarak karışık salça yapımı oldukça keyifli ve lezzetlidir. Biber salçası genellikle baharatı bol sevenler tarafından tercih edilirken, domates salçası ise daha hafif ve tatlımsı bir tada sahiptir.
- Salça yapımında kullanılan biber ve domates miktarlarına dikkat etmek önemlidir. Örneğin, 100 kilo kırmızı biberden yaklaşık 25 kilo biber salçası elde edilebilir.
- Biber salçası için domates eklemek isterseniz genellikle 3 kilo domatese karşılık 750 gram salçalık kırmızı biber kullanılır.
- Salça yaparken tuz miktarını da doğru ayarlamak önemlidir. Örneğin 10 kilo biber salçasına 4 yemek kaşığı iri salça tuzu eklemek uygun olabilir.
- Domates ve biber salçalarını güneşte kurutarak yapabileceğiniz gibi, kaynatarak da hazırlamak mümkündür. Her iki yöntem de farklı lezzetler elde etmenizi sağlar.
- Salçaları kavanozlarda saklayarak daha uzun süre tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz.

Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Eğer daha fazla detaya ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri