Kirmizi biber nerede meshur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
208.592
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kırmızı biber nerede meşhur?​

Ülkemizde en çok Akdeniz, ege ve Marmara bölgelerinde yetiştirilmektedir. Akdeniz bölgesinde Antalya’nın demre ilçesi en çok biber yetiştiren ilçe olarak görülmektedir. Ayrıca Marmara bölgesinde Çanakkale kapya biber üretiminde Türkiye’de birinci sıradadır.
Kapya biber nereye ait?
Açık alanda ve örtü altında yetiştirilen kapya biberler ağırlıklı olarak tarla koşullarında olmak üzere 189 bin 877 ton ile en çok Çanakkale’de üretiliyor. Örtü altı kapya biber üretiminin en yoğun olduğu bölge ise tüm örtü altı üretim faaliyetlerinde olduğu gibi Akdeniz bölgesi.

Kırmızı biber adı nedir?​

Kapya biber, diğer bir adı ile kırmızı biber yağ yakıcı etkisi kanıtlanan süper besinlerden. Antioksidan bakımından zengin olan kırmızı kapya biber faydaları ile şaşırtıyor.
Mor biber hangi ülkeye ait?
Mor biber nerede üretiliyor? Son zamanlarda ismini çok duymaya başladığımız mor biber Fethiye Mersin arası üretilmekte ve yurt dışından inanılmaz derecede talep edilmektedir. Türkiye’nin ilk ve tek tescilli ürünü olan mor sivri biber bütün dünyaya yakın zamanda tanıtılacak gibi görünüyor.
Pul biber, yemeklerde baharat olarak kullanılan, yemeklere özel bir tat veren bir baharat türüdür. En makbul olanı ise İpek pul biberdir, ipek pul biber nerede yetişir? Diyen olursa Kahramanmaraş ilinde yetişir. Diğer bir deyişle Maraş biberi olarak da bilinir.
Salçalık bibere ne denir?
Kapya Biber: Sos ve Konservelerde 1 Numara! Fakat çoğu ülkede de yetiştirilip tüketilmektedir. Yemeklerin yapımında sık sık kullanılan biber, patlıcangiller familyasına ait bir türdür. Çiğ veya pişmiş olarak tüketilir. Kurutulup toz haline getirildikten sonra pul biber olarak yemeklere tat vermesi için kullanılır.

Kapya hangi dil?​

Peki bu “kapya” ismi nereden geliyor? İhracatçı Ercan Boztepe, ilk olarak Almanya’da yaşayan Türklere sattıkları kapyanın gümrükten geçebilmesi için bir isim gerektiğini anlatıyor ve “Biz de İspanyolca biber anlamına gelen Capia sözcüğünden bu ismi türettik” diyor.
 
Geri
Üst