AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kırmızı Başlıklı Kız Pastası (Rotkäppchen Kuchen)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kırmızı Başlıklı Kız Pastası (Rotkäppchen Kuchen) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:
150 gram tereyağı/margarin
160 gram şeker
1 paket vanilya şekeri
1 tutam tuz
3 adet yumurta (m boy)
200 gram un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
125 ml süt
20 gram kakao
1 kavanoz vişne
Kreması için:
400 ml sıvı krema
2 paket vanilya şekeri
2 paket krema sertleştirici
250 gram quark
50 gram pudra şekeri
Sosu için:
250 ml vişne suyu
1 paket pasta jölesi beyaz
2 yemek kaşığı şeker

Kırmızı Başlıklı Kız Pastası (Rotkäppchen Kuchen) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vişneleri bir kabın içinde süzün ve 250 ml suyu ayırın.
Bir kapta margarin, şeker, vanilya şekeri ve tuzu 2-3 dakika çırpın.
Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın.
Unu, kabartma tozu ile hamurun içine eleyin.
Sütü ekleyip hepsini birlikte karıştırın.
Hamurun 2/3’ünü 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba yayın.
Hamurun geri kalanına kakao tozu ek edip karıştırın.
Beyaz hamurun üzerine kakaolu hamuru paylaştırın ve eşit biçimde yayın.
Süzülen kirazları hamurun üzerine yayın ve yavaşça bastırın.
Pastayı evvelden ısıtılmış fırında 180°c alt üst ayarda yaklaşık 35 dakika pişirin (kürdan testi yapın). Keki soğumaya bırakın.
Kreması için:Quark, sıvı krema, pudra şekeri, vanilya şekeri ve krema sertleştiriciyi sertleşene kadar karıştırın.
Kremayı soğumuş kekin üzerine eşit halde yayın.
Sosu için:Vişne suyu, şeker ve pasta jölesi bir tencerede kaynatın ve biraz soğumaya bırakın.
Ilık jöleyi pastanın üzerine gezdirin.
Pastayı en az 2-3 saat buzdolapta soğutun.
Afiyet olsun.

Kırmızı Başlıklı Kız Pastası (Rotkäppchen Kuchen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst