Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kirma zeytin erimemesi icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kırma zeytin erimemesi için ne yapmalı?​

Yeşil Zeytinin Erimemesi İçin Ne Yapılır? Zeytinlerin erimemesini ve daha uzun süre bozulmadan durmasını istiyorsanız, yeşil zeytin bidonunuza iri limon tuzu da ekleyebilirsiniz. Limon tuzu, zeytinin erimesine engel olur.
Yeşil zeytinin sarı olması için ne yapmalı?
Mutlaka kaya tuzu kullanılmalı, sofra tuzu zeytinlerin yumuşamasına neden olur. 🌟Salamura suyu içinde kullanılan limon tuzu zeytinlerin güzel bir sarı renge ulaşmasına yardımcı olduğu gibi uzun süre dayanmasında da etkili.
Kırma zeytinin uzun süre dayanması için ne yapmalı?
Zeytinin uzun süre saklanması için yine limon, kavanoz ve su ile saklayıp buzdolabına atması gerekir. Buzluğa da atılmamalı ancak sıcak bir buzdolabında da bekletilmelidir. Bu nedenle zeytin ya buzdolabının soğutucusuna yakın bir yerde saklanmalı ya da buzdolabının ayarı değiştirilmelidir.

Yeşil zeytin tuzlama nasıl yapılır?​

Yaptığınız zeytin miktarına göre siz bu oranı ayarlayabilirsiniz. 1 kg için %8-%10 arası kaya tuzu koyuluyor. 1 yemek kaşığı kaya tuzu 20 gram geliyor. Ben 1 kg için 4 yemek kaşığı kullanıyorum. 4 ile 5 yemek kaşığı arasında yeterli oluyor. 1 yemek kaşığı limon tuzu ilavesini de unutmayalım.
Yeşil zeytin salamura suyu nasıl yapılır?
Zeytinin salamurası için 2 kilo zeytine 4 yemek kaşığı kaya tuzu ve 4 adet limonun suyunu ekleyin. Üzerine de içme suyu ilave edip 3 veya 4 gün boyunca bekletin. 4. Günün sonunda zeytinlerin oldu demektir.
Yeşil zeytin nasil kurulur Refika?
1 kilo yeşil zeytini tahta bir yüzeyde, taşla, bir yarık oluşacak şekilde ezin. Ezdikçe soğuk suyun içine atın ki zeytinler kararmasın. Hepsi bitince üst yüzeyi fazla geniş olmayan, tercihan cam bir kavanoza zeytinleri doldurun. Üzerine soğuk su ekleyin.
Zeytinler yıkanır ve 5 litrelik şişeler doldurulur.İçerisine çeşme suyu doldurulur.İlk gün su değiştirilmez daha sonraki günler günde iki defa suyu süzülür tekrar çeşme suyu doldurulur.15- 20 gün bu su değiştirme işlemi yapılır zeytinin tadına bakılır şayet acılığı gitmişse salamura zamanı gelmiş demektir.
 
Geri
Üst