AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kirlian fotografciligi kim buldu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kirlian fotoğrafçılığı kim buldu?​

Fikrin temeli (ki kuru fotoğraf kopyalamayı mümkün kılmıştır) 1777’ye kadar erken bir zamanda George Christoph Lichtenberg tarafından atılmıştır.

Aura fotoğrafı nasıl çekilir?​

bu metal plakaya belli bir poz süresince yüksek gerilimli impuls uygulanır ve daha sonra üzerine obje konulup pozlandırılmış olan fotoğraf kağıdı banyo edilir. banyo sonucunda fotoğraf kağıdı üzerinde; renkli fotoğraflarda mavimsi menekşe rengi haleler, siyah-beyaz fotoğraflarda ise, fırça veya tüy görünümünde …

Kirlian kimdir?​

Kirlian kimdir?
Samyon Kirlian bir elektronik mühendisidir. Bir bitki veya yaprağı, insan elini yada bir böceği fotoğraf plağı üzerine koyup bunu da bir elektrodun üzerine yerleştirip, önce yüksek voltajlı elektik akımını daha sonra da amperli elektrik akımını vererek görüntüleme elde etmiştir.

Kirlian fotoğrafçılığı gerçek mi?​

Kirlian Fotoğrafçlığı, aslında tamamen tesadüf eseri ortaya çıktı. Sovyet bilim insanı Semyon Kirlian, 1939 yılında, elektroterapi makinesini tamir etmeye çalışırken elektrik akımına kapılıp çarpılıyor. Bu sırada bir ışık gören Kirlian, çalışmasını bu yönde ilerletmeye karar veriyor.

Bilim fotoğrafçılığı nedir?​

Günümüzde bilim fotoğrafçılığı, küçük boyuttaki nesnelerin görüntülenmesinin yanı sıra, çok büyük yapıların ve olguların görüntülenmesinde de yaygın olarak kullanılıyor.

Aura gerçek mi?​

Aura gerçek mi?
AURA, dünyadaki tüm canlıların bedeninden yayılan, ışınımla oluşan elektromanyetik bir alandır. Çok daha basit bir anlatım tarzıyla aura, tüm canlıların bedeninden yayılan, çıplak gözle görülmeyecek farklı bir frekanstaki enerjidir. Bu, canlıların yaydığı farklı frekanstaki güç ve etki alanıdır.

Fotoğrafta Aura ne demek?​

Aura fotoğrafçılığının temeli, görünen ve görünmeyen iki bedenimizin olduğudur. Parmak uçlarının fotoğraflarını çekerek hangi organlara denk geldiğini ve ortaya çıkan renkleri okuyup o organlara yoğunlaşarak birçok hastalığı da tedavi eden Dr. Korotkov, ‘Enerji her şeyin temelidir.

Örtücü sistemin Pozlama sırasındaki görevi nedir?​

➓ Örtücü hızı: yüksek örtücü hızı hareketi dondurmamızı sağlar. Düşük örtücü hızı hareket etkisi yaratır. ➓ Hareketin hızı: nesne ne kadar hızlıysa dondurmak için o kadar yüksek örtücü hızına gerek vardır. Daha yavaş hareket eden nesneleri daha düşük örtücü hızıyla dondurabiliriz.

Aura görüntüleme nedir?​

Aura görüntüleme nedir?
Aura görüntüleme cihazı sol elinizi üzerine koyacağınız elektromanyetik dalgaları saptayan bilgisayar bağlantılı bir cihazdır. Bedeninizin etrafında bulunan elektromanyetik dalga titreşimleri sayesinde çakralarınız üzerinde bulunan enerjilerin görüntülenmesi sağlanır.

Fotoğraf makinesi örtücü ne demek?​

ENSTANTANE (ÖRTÜCÜ VEYA OBTÜRATÖR) Örtücü, diyaframdan geçerek film düzlemine düşen ışığın, filmi ne kadar süreyle etkileyeceğini belirleyen, zamanlayıcı bir parçadır. Örtünün açılıp kapanan hızlarına (birimlerine) “enstantane” denir.
 
Kirlian fotoğrafçılığı, 1939 yılında Sovyet bilim insanı Semyon Kirlian tarafından keşfedilen bir fenomendir. Kirlian, elektroterapi makinesini tamir ederken elektrik akımına kapılarak çarpılması sonucunda bu görüntüleme tekniğini keşfetmiştir. Bu yöntemde, bir bitki, yaprak, insan eli ya da bir böcek fotoğraf plakası üzerine konularak yüksek voltajlı elektrik akımı uygulanmasıyla görüntüler elde edilir.

Aura ise, tüm canlıların bedeninden yayılan elektromanyetik bir alan olarak tanımlanır. Çıplak gözle görülemeyen farklı frekanslardaki enerjinin yayılması olarak da açıklanabilir. Aura fotoğrafçılığı ise, bu elektromanyetik alanın fotoğraflar aracılığıyla görüntülenmesini sağlayan bir tekniktir.

Örtücü sistemin pozlama sırasındaki görevi ise, ışığın fotoğraf plakasına ne kadar süreyle etki edeceğini belirlemektir. Örtücünün hızı, hareketin dondurulmasını veya bulanıklığın oluşturulmasını sağlar. Nesne ne kadar hızlı hareket ediyorsa, yüksek örtücü hızı gerekir. Ayrıca, aura görüntüleme cihazları elektromanyetik dalgaları saptayarak vücuttaki enerjileri ve çakraları görüntüleyebilir.

Son olarak, fotoğraf makinesi örtücü veya obtüratör, film düzlemine diyaframdan geçen ışığın ne kadar süreyle etkileyeceğini belirleyen bir parçadır. Örtücünün açılıp kapanan hızlarına "enstantane" denir ve fotoğrafta bulanıklığı veya netliği sağlar.
 
Geri
Üst