AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kirli kan ne demektir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kirli kan ne demektir?​

Küçük dolaşım Organlar tarafından kullanılıp oksijenden fakirleşen kan (kirli kan! Aslında kirli değildir, yalnızca oksijenden fakirdir, nedense böyle bir yanlış ifade kullanılmıştır!) vena cava inferior ve vena cava superior denilen büyük toplardamarlar yolu ile sağ atriuma gelir.

Kirli kan nereye gider?​

Küçük kan dolaşımı sağ karıncıkta başlar sağ karıncıktan gelen kirli kan akciğer atardamarına gider. Akciğer atar damarındaki kirli kan akciğerlere gider. Akciğerlerde temizlenerek akciğer toplar damara gider. Akciğer ana toplar damar gelen temiz kan sol kulakçığa gider ve olay gerçekleşmiş olur.

Kirli kan neden olur?​

Kirli kan neden olur?
Bu doğrultuda atık maddeler ve toksinler kılcal damarlar ile deri altlarında birikmeye başlar; bazı rahatsızlıklar baş gösterir ve kişide yorgunluk gibi hiç geçmeyen belirtiler baş gösterir. Deri altında veya kılcal damarları tıkayarak pıhtılaşan kan ve birikintilere “kirli kan” adı verilir.

Vücuttaki kan ne kadar sürede temizlenir?​

Vücuttaki kan ne kadar sürede temizlenir?
Kişiden kişiye değişmesine rağmen, alkol tüketmeyen bir yetişkinde kaybedilen sıvı 24 saat içinde tekrar edinilir, trombositler ve beyaz kan hücreleri birkaç gün içinde ve alyuvarlar ondan biraz uzun bir süre içinde tekrar edinilirler.

Kanı en iyi ne temizler?​

Milliyet’in özel haberine göre vücuttaki pis kanı temizlemeye yarayan 7 harika besin şu şekilde:
- Avokado. Avokado kimyasalları karaciğerden uzaklaştırır.
- Lahana turşusu. Lahana turşusu vücuttaki toksinleri giderir ve daha temiz bir cilt sağlar.
- Taze ve kuru kayısı
- Greyfurt.
- Spirulina.
- Salatalık.
- Ananas.

Kanini nasil temizlenir?​

Böbrekler kanı temizlemek ve filtrelemek için mutlaka suretle suya ihtiyaç duyar. Su aynı zamanda tüm organların işlevlerini yerine getirmesini sağlar. Kan damarlarını açık şekilde tutmak ya da vücudun kan akışını muhafaza etmek adına su her daim gerekli bir besindir. Günde 8 bardak su tavsiye edilen ideal düzeydir.
 
Kirli kan, vücutta oksijeni kullanılmış ve atık ürünlerle birlikte toksinlerin biriktiği kanı ifade eder. Aslında kirli olmaktan ziyade oksijenden fakirleşmiş olan kandır. Bu kana genellikle yanlış bir ifadeyle "kirli kan" denir.

Bu tür kan, vücuttaki toksinlerin birikmesi sonucunda deri altında veya kılcal damarlarda pıhtılaşarak oluşabilir. Bu durum bazı sağlık sorunlarına yol açabilir ve kişide sürekli yorgunluk gibi belirtilere neden olabilir.

Kirli kan vücutta uygun şekilde temizlenmezse sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu noktada, beslenme alışkanlıkları büyük önem taşır. Kirli kanı temizlemeye yardımcı olabilecek bazı besinler ise şunlardır:
- Avokado
- Lahana turşusu
- Taze ve kuru kayısı
- Greyfurt
- Spirulina
- Salatalık
- Ananas

Vücuttaki kanın temizlenmesi için ise böbrekler suya ihtiyaç duyar. Su, kanı temizlemek ve organların düzgün şekilde çalışmasını sağlamak için gereklidir. Günde en az 8 bardak su içmek, vücuttaki kanın temizlenmesi ve dolaşımının sağlıklı bir şekilde devam etmesi için önerilir. Bu şekilde vücut, kirli kanı süzerek temiz kanı dolaşıma sokabilir ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz.
 
Geri
Üst