Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik Nerede? Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik bölümü, Kırklareli ilinde yer almaktadır. Üniversite, Kırklareli’nin merkezinde bulunmaktadır. Optisyenlik bölümü, öğrencilere gözlük camı ve lens takma gibi optik mesleklerin eğitimini vermektedir. Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik bölümü, öğrencilere teorik ve pratik eğitimler sunarak mezunlarına kaliteli bir eğitim sağlamaktadır. Optisyenlik bölümü, öğrencilere optik sektöründe ihtiyaç duyulan bilgi ve becerileri kazandırmayı hedeflemektedir. Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik bölümü, mezunlarına iş olanakları ve kariyer fırsatları sunmaktadır.
İçindekiler
Adres: Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Kırklareli
Telefon: XXX XXX XX XX
E-posta: optisyenlik@klu.edu.tr
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik programı öğrencilerine teorik ve pratik eğitim sunar.
Optisyenlik programında öğrenciler göz sağlığı, refraksiyon ve görme bozukluklarını öğrenirler.
Optisyenlik programı mezunları gözlük ve kontakt lens uygulamaları yapabilirler.
Optisyenlik programı mezunları gözlük ve kontakt lens satışı yapabilirler.
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik programı alanında uzman akademisyenler tarafından verilmektedir.
İçindekiler
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik Nerede?
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik bölümü, Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu bünyesinde yer almaktadır. Üniversite, Kırklareli ilinde bulunmaktadır.
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik Bölümü Hakkında Bilgi
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik bölümü, göz sağlığıyla ilgili teşhis, tedavi ve takip işlemlerini gerçekleştiren optisyenler yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu bölümde öğrencilere göz anatomisi, refraksiyon, kontakt lens uygulamaları, gözlük camı seçimi ve montajı gibi konuları öğretilmektedir. Optisyenlik bölümü, sağlık sektöründe önemli bir yere sahiptir ve mezunları istihdam olanaklarına sahiptir.
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik Bölümü Giriş Şartları Nelerdir?
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik bölümüne giriş yapabilmek için öncelikle üniversitenin belirlediği genel başvuru şartlarını sağlamanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra optisyenlik bölümüne yerleşebilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmeniz ve bölümün puan türünde yeterli bir puan elde etmeniz gerekmektedir. Gerekli puanı elde ettikten sonra tercihlerinizi yaparak Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik bölümüne başvurabilirsiniz.
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik Bölümü Kaç Yıllıktır?
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik bölümü 4 yıllık lisans eğitimi veren bir bölümdür. Bu süre içerisinde öğrencilere teorik ve pratik derslerin yanı sıra staj imkanları da sunulmaktadır. Bölümü başarıyla tamamlayan öğrencilere “Optisyen” unvanı verilmektedir.
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik bölümü mezunları, gözlük camı seçimi, gözlük montajı, kontakt lens uygulamaları, refraksiyon testleri gibi göz sağlığıyla ilgili işlemleri yapma yetkinliğine sahip olurlar. Mezunlar, optik mağazalarında, hastanelerde, gözlükçülerde, kontakt lens merkezlerinde veya kendi işyerlerinde çalışabilirler. Ayrıca, optisyenlik bölümü mezunları, göz sağlığıyla ilgili araştırmalar yapabilir veya eğitim kurumlarında öğretim görevlisi olarak çalışabilirler.
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik Bölümü İletişim Bilgileri
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik bölümü hakkında daha fazla bilgi almak veya başvuru süreciyle ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için aşağıdaki iletişim bilgilerinden faydalanabilirsiniz:Adres: Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Kırklareli
Telefon: XXX XXX XX XX
E-posta: optisyenlik@klu.edu.tr
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik Nerede?
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik programı Kırklareli Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır. |
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik programı 4 yıllık bir lisans programıdır. |
Optisyenlik programı öğrencilere gözlük yapımı, kontakt lens uygulamaları gibi konuları öğretmektedir. |
Optisyenlik programı mezunları gözlükçülerde, hastanelerde ve optik mağazalarında çalışabilirler. |
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik programı öğrencilerine staj imkanı sunmaktadır. |
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik programı öğrencilerine teorik ve pratik eğitim sunar.
Optisyenlik programında öğrenciler göz sağlığı, refraksiyon ve görme bozukluklarını öğrenirler.
Optisyenlik programı mezunları gözlük ve kontakt lens uygulamaları yapabilirler.
Optisyenlik programı mezunları gözlük ve kontakt lens satışı yapabilirler.
Kırklareli Üniversitesi Optisyenlik programı alanında uzman akademisyenler tarafından verilmektedir.