AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kirim Savasi ne zaman olmustur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kırım Savaşı ne zaman olmuştur?​

Kırım Savaşı, 4 Ekim 1853-30 Mart 1856 tarihleri arasındaki Osmanlı-Rus savaşıdır.
Çehrin savaşı hangi padişah?
Çehrin Seferi (Çehrin’in Fethi) Ertesi yıl 1678’de yapılan, Sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa serdarlığında başlayan yeni bir sefere Sultan Avcı Mehmet de Silistre’ye kadar katıldı. Sonunda Çehrin, 21 Ağustos 1678 tarihinde Osmanlıların eline geçti.

1676 yılında ne oldu?​

1672-1676 Osmanlı-Lehistan Savaşı, 17. yüzyıldaki Osmanlı-Lehistan savaşlarının sonuncusudur.
Ruslarla kaç savaş yaptık?
12 tanedir. 7 tanesi Rus üstünlüğüyle sonuçlanmıştır. Bu savaşlar şunlardır: 1568-1571 Astrahan Seferi (Rus Zaferi) 1676-1681 Osmanlı-Rus Savaşı (Osmanlı Zaferi)
1. Yüz, surat, sîmâ: Geniş beyaz çehresi yeni doğmuş bir ay gibi parlıyordu (Ömer Seyfeddin). 2. Yüz ifâdesi: Ama çehren değişti (Ahmed Midhat Efendi).
Çehrin fatihi kimdir?
Sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa’nın komutasında 1678’de yapılan sefer sonucunda Çehrin Kalesi fethedilmiştir.

Osmanlı Hindistanı aldı mı?​

Osmanlı Devleti’nin zamanında sahip olduğu topraklar üzerinde şu an 64 ülke vardır. Bu 64 ülkenin yanında bir de Osmanlı, Hindistan Müslümanları -Pakistan, Doğu Hindistan Müslümanları Bangladeş, Singapur, Malezya, Endonezya, Türkistan Hanlıkları, Nijerya ve Kamerun’u da hilafeten kendisine bağlamıştır.
Ilk Osmanlı Rus Antlaşması nedir?
Bahçesaray Antlaşması ya da Çehrin Antlaşması, 1676-1681 Osmanlı-Rus Savaşı ‎sonunda Osmanlı İmparatorluğu ile Kırım Hanlığı ve Rusya Çarlığı arasında Bahçesaray, Kırım’da 3 Ocak 1681’de imzalanmış olan bir antlaşmadır. Aynı zamanda Rus Çarlığı ile Osmanlı İmparatorluğu arasında yapılan ilk resmi antlaşmadır.

93 Harbi neden kaybedildi?​

93 Harbi Osmanlı ordusunun ekonomik yetersizliklerinden ve organizasyon kayıplarından dolayı kayıpla sonuçlanmış olan bir savaştır. 93 Harbi Rus ordusunun İstanbul’a kadar ilerlemesi ile sona ermiştir. Osmanlı Devleti bu noktada teslim olmuştur.
93 Harbi ne oldu?
93 Harbi, Balkanları baştan aşağı değiştirmeye yetmiştir. Savaş sonucunda 2 özgür devlet ve 2 özerk devlet kurulmuş, Osmanlı nüfuzu oldukça azalmış ve bölgede Rusların etkisi artmıştı. Bu savaş, Romanya için kurtuluş savaşı niteliğindeydi. Savaşta güç kazanan diğer bir devlet de Yunanistan Krallığı idi.
Rumi takvime göre 1293 yılına denk geldiğinden Osmanlı tarihinde 93 Harbi olarak bilinir. Savaşın başlıca sebepleri; Osmanlı Devleti’nde yaşanan azınlık isyanları, Rusya’nın Balkanlardaki genişleme siyaseti, Romanya ve Bulgaristan’ın bağımsızlık istekleri ve Panslavizm’dir.
Rus harbinin sonuçları nelerdir?
93 Harbinin sonuçları şu şekildedir: Ayastefanos Antlaşması yürürlüğe girmemiştir. Berlin konferansının ardından Berlin Antlaşması imzalanmıştır. Romanya, Sırbistan ve Karadağ bağımsız olmuştur. Kars, Batum ve Ardahan Rusya’ya verilmiştir.
 
Geri
Üst