SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
2 çay bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
50 gram tereyağı
1 paket vanilya
2 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve vanilya haricindeki bütün materyalleri derin bir tencerenin içerisine alarak çırpalım.
Ocağın altını yakarak yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar çırpalım.
Vanilya ve tereyağını ek ederek çırparak kenara alalım.
Fırın tepsimize streç sinemayla kaplayalım.
Hindistan cevizimizi eşit biçimde yayarak muhallebimizi eşit halde dökerek spatula yardımıyla yayalım.
Soğuyana dek kenarda bekletelim.
Kremşanti için gerekli gereçleri derince kabın içerisine alarak mikserin yüksek bölümünde koyuluşana dek çırpalım.
Soğuyan muhallebimizin üstüne eşit halde yayarak buzdolabında 1 saat bekletelim.
Buzdolabında çıkardıktan sonra yatay biçimde 6 şerite bölelim.
Ortadan da bölerek her parçayı spatula yardımıyla rulo haline getirelim.
Üzerini dilediğimiz halde süsleyerek servis yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
2 çay bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
50 gram tereyağı
1 paket vanilya
2 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve vanilya haricindeki bütün materyalleri derin bir tencerenin içerisine alarak çırpalım.
Ocağın altını yakarak yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar çırpalım.
Vanilya ve tereyağını ek ederek çırparak kenara alalım.
Fırın tepsimize streç sinemayla kaplayalım.
Hindistan cevizimizi eşit biçimde yayarak muhallebimizi eşit halde dökerek spatula yardımıyla yayalım.
Soğuyana dek kenarda bekletelim.
Kremşanti için gerekli gereçleri derince kabın içerisine alarak mikserin yüksek bölümünde koyuluşana dek çırpalım.
Soğuyan muhallebimizin üstüne eşit halde yayarak buzdolabında 1 saat bekletelim.
Buzdolabında çıkardıktan sonra yatay biçimde 6 şerite bölelim.
Ortadan da bölerek her parçayı spatula yardımıyla rulo haline getirelim.
Üzerini dilediğimiz halde süsleyerek servis yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı