Kırılmadan Sarılan Saray Sarması

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
2 çay bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
50 gram tereyağı
1 paket vanilya
2 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı soğuk süt

Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve vanilya haricindeki bütün materyalleri derin bir tencerenin içerisine alarak çırpalım.
Ocağın altını yakarak yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar çırpalım.
Vanilya ve tereyağını ek ederek çırparak kenara alalım.
Fırın tepsimize streç sinemayla kaplayalım.
Hindistan cevizimizi eşit biçimde yayarak muhallebimizi eşit halde dökerek spatula yardımıyla yayalım.
Soğuyana dek kenarda bekletelim.
Kremşanti için gerekli gereçleri derince kabın içerisine alarak mikserin yüksek bölümünde koyuluşana dek çırpalım.
Soğuyan muhallebimizin üstüne eşit halde yayarak buzdolabında 1 saat bekletelim.
Buzdolabında çıkardıktan sonra yatay biçimde 6 şerite bölelim.
Ortadan da bölerek her parçayı spatula yardımıyla rulo haline getirelim.
Üzerini dilediğimiz halde süsleyerek servis yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst