Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kirikkale hukuk ne zaman acildi?

Editör

Yeni Üye

Kirikkale hukuk ne zaman acildi?​

3 Ocak 1995Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi/Kuruluş tarihi

Kırıkkale Hukuk kaç yıl?​

2008-2009 eğitim öğretim yılından itibaren ikinci öğretim de faaliyete geçmiştir. Fakültemiz dört yıllık eğitim programı uygulamaktadır.

Hukuk fakültesini bitirenler ne iş yapar?​

Hukuk fakültesini bitirenler ne iş yapar?
Hukuk bölümü öğrencileri mezun olduktan sonra avukat unvanına sahip olur ancak hakim ve savcılık yapmaları için gerekli sınavlarda başarılı olmaları istenmektedir. Mezun bireyler meslek hayatları içerisinde adli hakimlik, savcılık, kaymakamlık, sayıştay denetçiliği, idari hakimlik ve daha birçok görevleri bulunabilir.

Kku Ne Zaman Açılıyor 2021-2022?​

2021-2022 Öğretim Yılı Akademik Takvimi
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ
GÜZ YARIYILI
27 Eylül 2021 | Derslerin Başlaması
27 Eylül – 01 Ekim 2021 | Ders Ekle/Bırak İşlemleri
01 Kasım 2021-14 Ocak 2022 | I. Ara Sınav Dönemi

Kırıkkale Üniversitesi hangi tarihte açılacak?​

2020 -2021 Öğretim Yılı Akademik Takvimi
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
2020-2021 ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ
05 Ekim 2020 | Derslerin Başlaması
12 – 16 Ekim 2020 | Ders Ekle/Bırak İşlemleri
08 Ocak 2021 | Derslerin Sona Ermesi

Kırıkkale Hukuk dönemlik mi yıllık mı?​

Kırıkkale Hukuk dönemlik mi yıllık mı?
Fakültede dersleri yıllık müfredat olarak işlenmekte ve tüm eğitim sezonu içerisinde bir vize bir de finale girilmektedir. Doğal olarak not ortalaması da yıllık olarak hesaplanmaktadır. Sınavların yüzdelik dağılışı ise vize %40, final %60 olarak notlandırılmaktadır.

Kırıkkale hukuk kaç binle alıyor?​

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) 2020-2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
Üniversite Adı | Bölüm | Taban Puanı
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Tıp | 499,76280
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Diş Hekimliği | 480,76869
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Tıp (KKTC Uyruklu) | 467,13369
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Hukuk | 417,06640

Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 3 Ocak 1995 tarihinde kurulmuştur ve dört yıllık bir eğitim programı uygulamaktadır. Fakülte, 2008-2009 eğitim öğretim yılından itibaren ikinci öğretimde de faaliyete geçmiştir.

Hukuk fakültesini bitirenler genellikle avukatlık mesleğine yönelirler. Ancak hakim ve savcılık gibi kariyer yolları da mevcuttur. Mezun bireyler, adli hakimlik, savcılık, kaymakamlık, sayıştay denetçiliği, idari hakimlik gibi görevlerde çalışabilirler.

Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi, dersleri yıllık müfredat olarak işlemekte ve not ortalamaları yıllık olarak hesaplanmaktadır. Sınavların yüzdelik dağılışı genellikle vize ağırlıklı olup, vize genellikle %40, final ise %60 olarak notlandırılmaktadır.

Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin taban puanı, 2020-2021 yılı verilerine göre 417,06640'tır. Bu taban puana sahip öğrenciler fakülteye yerleşebilmektedir.

Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Geri